Opel Zafira: Slecht remgevoel na vervangen remblokken voor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0DTL

Sinds de Opel dealer de remblokken voor vervangen heeft heb je de indruk dat de wagen slecht remt. Je moet echt hard trappen. Dat was eerst niet zo. In eerste instantie dacht ik een zaak van inremmen maar nu na 30.000km nog steeds hetzelfde. De wagen is al 2x gecontroleerd op de rembank maar deze geeft aan dat alles goed is. Het is dus vooral een "gevoelszaak". Ik denk dat de blokken te hard zijn en dat er daardoor weinig gevoel met remmen is. Zijn er ook zachtere blokken verkrijgaar?

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Niemand die ervaring heeft met verschillende merken remblokken??

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is er geen probleem met de rembekrachtiging? Ik mag aannemen dat de dealer kwalitatief goede blokken monteert.
Een mindere vacuumwerking geeft ook het effect van harder moeten trappen op de rem. Misschien dat er ergens 'n vacuumlek is?
Het is inderdaad zo dat bij nieuwe blokken de remwerking even minder is maar dit met 'n paar honderd kilometer weer als vanouds is.
Er zijn hardere en zachtere blokken verkrijgbaar. Tobo is meestal vrij hard. Ferodo en Ate 'n stuk minder.

Gr.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik neem aan dat de dealer originele blokken heeft gemonteerd en geen goedkope blokken, er zijn inderdaad verschillende merken blokken en het een scheelt behoorlijk met het ander, zo zijn er waar gesinterd brons in verwerkt is die veel beter remmen.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Daar kan ik wat mee. De rembekrachtiger is OK. Het ligt echt aan de nieuwe blokken die door officiele Opel dealer (niet goedkoop) zijn gemonteerd. Ik zal eens navragen wat voor merk zij monteren.

Vroeger monteerde ik altijd zelf de remblokken maar bij deze Zafira heb ik het laten doen. Achter i.v.m. speciaal benodigd gereedschap voor terug stellen. Voor zou ik het nu zelf eventueel willen doen om wat zachtere blokken te proberen. Kan dit voor zonder speciaal gereedschap op de laten we zeggen "ouderwetse" manier?

Hans4040 (320) PRO, 17 jaar geleden

Ja,
de voorste remblokken kun je op de "ouderwetse"manier vervangen.
Achter heb je een tooltje nodig om de remzuiger terug te stellen (draaien en drukken) in verband met het ge-integreerde parkeerrem systeem.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.