Opel Corsa: foutcode P1615

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: z14xep

ik heb hier een corsa staan met foutcode P1615. alles maar dan ook echt alles is gecontroleerd en gemeten. scoop erbij, alles. krijgen de fout maar niet boven water. wat is er hier nou aan de hand?

june

Geplaatst door june (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

P1615 - Wrong Vehicle ID from Body control module
Controleer de BCM op correct werken en op correcte codering.

june (0), 14 jaar geleden

de bcm, abs en istrumenten zijn storing en fout vrij. deze melding komt vanuit de ecu. de bcm is volledig opnieuw geprogrammeerd. naar welke fout zou ik dan specifiek moeten gaan zoeken? of is dit niet naar een specifieke fout of foutieve waarde toe te schrijven.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Motor-ecu zuigt het ook niet uit zijn duim. Iets is er verkeerd.
Dat de BCM geen fouten heeft zegt nog niet alles. Staat de correcte vehicle-id er in?
Zo ja, dan ben ik bang dat er stoorsignalen op de can-bus staan.

june (0), 14 jaar geleden

bedoel je met vehicle-id het vin-nr? dan is het antwoord ja. alle variabelen zoals sleutelcode en opties zijn opnieuw geinstalleerd.
die stoorsignalen zijn die zichtbaar te maken middels de scoop of moet je dit maar aannemen als mogelijkheid. ik moet er voor de volledigheid even bij zeggen dat de auto linksvoor een aanrijding heeft gehad waarbij de can-bus lijnen door waren en een voeding en massa beschadigd. can-lijnen zijn hersteld en doorgemeten op weerstand waarbij de weerstand weer netjes op nul uitkwam.
de spanningen op de can-lijnen is overal ongeveer 2,5 volt wat het ook behoort te zijn met afwijkingen van ongeveer 0.1 volt naar boven of beneden. we hebben ook al eens alle modules overgezet in een andere auto maar die deed het ook niet.

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het een corsa-c of een corsa-d?
Maakt namelijk verschil in zoeken naar een oplossing.
Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.