Opel Vectra: foutcode P5916 en P0234

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: GTS 2.2 DTI-16V EL

Soms gaat storingslampje motor branden hij verliest dan zijn trekkracht (noodprogramma) auto af zetten daarna weer starten en rijd hij weer prima tot een enkele weken later weer dit lampje verschijnt ik hebben hem laten uitlezen bij opel alleen kunnen ze nog niets zeggen wat het probleem is alleen de twee code,s P5916 en de P0234 wie weet wat dit eventueel kan zijn?????????

ftegenbosch

Geplaatst door ftegenbosch (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Marksman (0), 16 jaar geleden

ff googlen doet wonderen
P0234 - (Turbocharged) Engine Overboost Condition
Die andere obd2 code is onbekend.

venedijk (0) PRO, 16 jaar geleden

waar schijnlijk beginnen de leischoepen van de variabele turbo vast te zitten door kool aanslang aan de uitlaat kant van de turbo. regelmatig volgas accelereren voorkomt dit probleem. als de foutmelding blijft komen dan de turbo vervangen.

mvrgr

ftegenbosch (0), 16 jaar geleden

turbo is 4 maanden geleden al vervangen!!!!!! toen trok de auto helemaal niet en rookte hij als een schoorsteen daarna probleem verholpen. ik weet niet of er een nieuwe of tweede-handse is ingezet het was toen nog garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.