Opel Astra: Gas blijft 'hangen', toerental hoog en lampje (motor?) brandt

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo allemaal,

Wij hebben een astra station uit 1993 en deze begint wat raar te doen.
Tijdens het rijden merk je niets vreemd aan de auto, moet je stilstaan, voor bijvoorbeeld een stoplicht, dan trap ik uiteraard de koppeling in en zet hem in zijn 1 of in zijn vrij. Bij beiden maakt de auto dan tot 2000 toeren (of net iets hoger), net of het gas blijft hangen. Dit kan hij een lange rit volhouden. Vorig jaar oktober gekocht toen deed hij dit alleen als hij koud was in de winter in het begin van een rit, maar nu blijft hij het steeds regelmatiger doen en duurt ook langer voordat hij weer stationair gaat draaien.
Laatst reed ik in de auto naar mijn werk, reed 30 in zijn 3 en zonder gas te geven bleef hij netjes even hard rijden, net cruise control zeg maar.
Nu, sinds vandaag, brandt er ook een lampje op het dashboard. 't Ziet er uit als een motortje met een bliksemschicht in het midden. Wij hebben geen onderhoudsboekje, dus geen idee wat dit lampje betekend.
Wie o wie kan ons helpen???

Samantha1

Geplaatst door Samantha1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat lampje wil zeggen storing in het motorkompartiment en dien je uit te laten lezen bij garage,maar het lijkt er wel op dat er en temp.zender kapot is waardoor hij te lang op de choke blijft hangen(elektronisch bij injectie)of stappenmotor die vuil is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.