Opel Vivaro: Geen vermogen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5DTI

Sinds een aantal weken heb ik een probleem met het wegvallen van vermogen. Heel af en toe heb ik al het vermogen beschikbaar en vervolgens kom ik amper nog van mijn plek. Ik ben hiermee reeds bij de dealer geweest en deze hebben direct een chip vervangen voor de aansturing van de turbo echter het probleem blijft hetzelfde. Daarna weer terug geweest want na 2 dagen weer het probleem terug en het spiraaltje op mijn dashboard ging branden. Vervolgens hebben ze computer gereset de auto een grote onderhoudsbeurt gegeven en APK uitgevoerd, maar auto werd op roetmeting afgekeurd omdat er een verstuiver niet goed functioneerde. Deze heb ik direct laten vervangen en zij gaven aan dat dit ook het probleem moest zijn van het vermogensprobleem. Echter 2 dagen later heb ik weer geen vermogen en ook het spiraaltje op mijn dashboard gaat af en toe branden... Het lijkt er wel sterk op dat mijn turbo het niet doet, maar deze hoor ik wel fluiten.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt! Gr. Michael

mhbruijn

Geplaatst door mhbruijn (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tipo-fanaat (0), 16 jaar geleden

misschien de luchtmassameter? deze worden minder na verloop van tijd, hoeft niet in het ecu-geheugen te staan als deze nog niet helemaal stuk is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.