Opel Omega: geluid van achter

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Mijn omega station maakt een hol irritant geluid ergens achter vandaan.
Ik heb al nieuwe banden laten monteren, maar heeft niets geholpen. Het geluid begint begint al bij lagere snelheden maar verdwijnt bij een (flauwe) bocht naar rechts en komt gelijk weer terug als je weer rechtuit gaat.
Ik heb een half jaar geleden hulpveren van achter gemonteerd en daarna had ik het idee dat ik de auto iets meer hoorde, maar dit geluid is veel luider.

avonk

Geplaatst door avonk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

wiellager achter?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

mijn idee

fireman Rob (0), 17 jaar geleden

Als het een jankend geluid is wat toeneemt bij hogere snelheden denk ik ook aan het lager.

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

En als je het NIET hoort bij een bocht naar rechts, dan is het het rechterachterwiellager.

Martijn

alfons262 (0) PRO, 17 jaar geleden

het is een omega hoor! Cardannetjes zijn niet het juh van het!

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

Wat bedoel je Alfons?

alfons262 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou, de opelcardannetjes onder de omegatjes zijn niet de beste die er gemaakt zijn, ze zingen nog wel eens het hoogste lied.Oorzaak is (was)het te warm worden van de olie waardoor er versnelde lagerslijtage plaats vindt,gevolg verkeerde tandspeling tussen pignon en kroonwiel waardoor de boel gaat zingen.Gevolg;de boel laten reviseren!

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

Aha. Maar het verhaal van andré klinkt wel als een lager. Ik heb precies hetzelfde gehad met zo'n Omega. Om te horen of het echt het lager was, moest wel eers talles los, omdat je anders inderdaad steeds die cardan hoort.

avonk (0), 17 jaar geleden

Was inderdaad de rechter achterlager.

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

Heb je 'm zelf vervangen?
Martijn

avonk (0), 17 jaar geleden

Helaas ben ik nog niet klaar, het leek erop toen ik bij de garage weg reed, dat het goed was. Maar ik heb nu weer een paar honderd kilometer snelweg erop zitten en het geluid is weer terug. Het klinkt wel anders, een `rauwer` geluid. Het is in die paar honderd kilometer flink toe genomen. Ik voel het nu ook in de auto, dat was eerst niet. Het is echt opvallend dat het geluid helemaal weg is bij een rechtse bocht. Volgende week wordt het andere lager vervangen.
Vraagje?: zit er aan ieder wiel 2 lagers? Zoiets begreep ik van de garagehouder.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

ja, elke wiel heeft een binnenste en een buitenste lager, deze kunnen gecombineerd zitten in een zogenaamd cassettelager, maar de essentie blijft hetzelfde.

Dus totaal heb je 8 wiellagers onder je auto, of deze nu wel of niet gecombineerd zijn maakt niets uit. Als er één vervangen moet worden, is het gebruikelijk gelijk de andere van hetzelfde wiel mee te vervangen, meestal zitten ze toch per set in een verpakking.

Groeten Marcel

avonk (0), 17 jaar geleden

Het schijnt bij deze auto één brede lager te zijn. En het schijnt toch zo te zijn bij: een r bocht=geluid weg, het linker lager kapot.

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

Het is inderdaad één brede lager (misschien zitten er wel twee in, maar je veravnagt ze als geheel).
Als een auto een bocht naar rechts maakt, gaat de carosserie naar links (= buitenkant van de bocht hangen). Dan worden dus de linker wielen en lagers zwaarder belast omdat daar het grootste deel van het gewicht op rust en de rechterwielen en lagers worden ontlast. IS je rechter achterwiellager kapot, dan hoor je die niet als je een bocht naar rechts maakt, want dat wile wordt niet belast. Is je linker kapot, dan hoor je die juist wel bij een bocht naar rechts. Voor een bocht naar links geldt dat alles andersom werkt.
Overigens kan het heel goed dat nu je rechterlager vervangen is, dat je nu pas het linkerlager hoort. Ze slijten immers gelijktijdig en evenredig af.
Zitten er geen rare bobbels o.i.d. in je band? Dat kan ook zulke geluiden geven.

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.