Opel Corsa-B 1.4 16V CDX: Geplofte zijairbag overbruggen i.p.v. vervangen?

Bouwjaar: 1999

Zoals in dit bericht (http://www.problemcar.nl/index.php?topic... te lezen is, heb ik (zonder het te weten) een auto gekocht met een geplofte zijairbag in de bestuurdersstoel.
Vervangen door een volledig nieuwe is een nogal dure aangelegenheid (minimaal € 400,= (als de module nog goed is) en maximaal € 750,=(als ook de module vervangen moet worden) en op de "gebruikte-onderdelen-markt" lijkt er zo snel niet veel te vinden.
In hetzelfde onderwerp wordt ook door Opeltje gezegd dat de rest van de airbags nu niet meer werkt... Ergens geeft me dit toch geen veilig gevoel. Voor de intrede van de airbag reed iedereen weliswaar zonder, maar toch....
In een ander bericht (http://www.problemcar.nl/index.php?topic... wordt er gesproken over het loskoppelen van de airbag in het dashboard (i.v.m. plaatsing babyzitje op passagiersstoel) en het overbruggen van dat contact met een weerstand van 2,6 ohm. Ik vroeg me na het doorlezen van dat bericht af, of dit ook in mijn geval zou kunnen, m.a.w. de connector van de geplofte zijairbag loshalen en overbruggen met een weerstand? Zouden de andere drie airbags in dit geval dan wel weer werken (uiteraard na reset van de boordcomputer), of is vervanging toch echt de enige oplossing?

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan

Geplaatst door dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

oppassen!!!!!!!!!!!

nooit zo maar even de boel doorverbinden...denk aan verzekeringen die mogelijk moeilijk gaan doen. stel dat je meer letsel oploop tijdens een aanrijding, terwijl dit voorkomen had kunnen worden door de plofzak....de verzekering gaat dan mogelijk niet tot uitkering over!!!!! wat is dan duurder?

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0), 20 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk! Daar had ik eigenlijk niet bij nagedacht... Naja, ik ga de "gebruikte-onderdelen-markt" maar weer eens afstruinen dan ;)
Thnx voor deze waarschuwing. Opeltje, naast veel verstand van zaken heb je ook nog vele andere goede tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.