Opel Astra 1.6 (C1.6NZ): Geratel bij veel gas geven.

Bouwjaar: 1993

Hallo allemaal,

Ik heb weer eens een probleem met mijn Opeltje.
ik zal het probleem even uitleggen.
Als de motor op tempratuur komt.
En je geeft een beetje meer gas om iemand in te halen hoor een soort van geratel uit de motorruimte komen.Dit gebeurd als je hem in zijn 4de en 5de versnelling zet. En af en toe ook in de 3de versnelling rond de 60 km/p. Maar als je dan langzaam minder gas geeft gaat het geratel weg. Maar het geratel hoor je ook als ik het prins clausplein op rij naar boven toe hoor je het geratel ook. Dus ik ging even kijken toen ik mijn auto geparkeerd had. maar als je hem in zijn vrij zet en dan gas geeft hoor je helemaal niks uit de motorruimte komen. Dus ik kijk even onder de auto naar de uitlaat. Toen kwam ik erachter dat mijn einddemper op de las naat was gescheurd/ door gerot. ik naare de kwit-fit gegaan nieuwe uitlaat er onder laten zetten maar het geratel is er nog steeds in de 4de en 5de versnelling. dus wat kan het nu zijn? Mijn auto is niet dat je zegd snel. Ik weet niet hoe snel een C1.6NZ blok is, het enige dat ik weet dat opel blokken niet erg snel zijn. Maar me kadett die ik had met een C1.4NZ blok was toch iets sneller dan deze.

Alvast bedankt
Astra Rijder

astra rijder

Geplaatst door astra rijder (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

Vermoedelijk staat de ontsteking niet op tijd en dat zorgt voor het ratelen bij belasten motor (pingelen) ik zou eerst de onsteking controleren.
en sommige motoren hebben een stekker die men kan versteken ivm het oktaangetal van de benzine 95 en 98 kijk daar ook eens naar
succes jan

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Oke ik zal de ontsteking controleren. misschien is het dat wel want hij slaat niet gelijk aan als je hem start en is hij ook zo traag met optrekken. Mijn code stekker staat op 95. Want mijn code stekker heeft 91 en 95.

Groetjes Astra Rijder

alard (0), 19 jaar geleden

hallo ff een vraagje waar zit die code stekker precies

astra rijder (0), 19 jaar geleden

De code stekker zit aan de bestuurders kant in de motorruimte bij koelvloeistof bakje. Atans daar zit hij bij mij.
Groetjes Astra Rijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.