Opel Astra: Geschakelde plus voor autoradio?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Beste forumgebruikers,

Ik loop tijdens het installeren van een andere autoradio in mijn Astra H tegen een probleem aan. Ik heb een verloopstekker van Opel naar ISO maar hierbij is de rode geschakelde plus draad nergens op aangesloten. Nu heb ik hem zelf achter de kachelbediening ed op de sigarettenaansteker aangesloten echter is dit ook constante 12v en dus niet geschakeld met het contact. Weet iemand waar ik die geschakelde plus vandaan kan halen? Ik heb al flink lopen zoeken op internet maar kom dan een oplossing met een losse draad in de zekeringenkast tegen wat mij zelf niet de beste oplossing lijkt.. alvast bedankt voor eventuele reacties

svenn0vietsj

Geplaatst door svenn0vietsj (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Dit is inderdaad een tekortkoming van Opel.
Meerdere modellen hebben daar last van.
Het enige wat je kan doen is door meten een geschakelde plus vinden, achter het contactslot.

ronny530 (0), 6 jaar geleden

Heeft u wel de juiste ISO stekker want normaal gesproken is het plug and play. De Opel heeft wel een geschakelde plusdraad want de originele radio's schakelen wel af maar pas als de sleutel uit het contact is genomen. Het is wel even meten maar op de originele stekker zal er bij contact aan 2 maal twaalf volt staan waarna er bij het verwijderen van de contactsleutel 1 maal twaalf volt overblijft. De draad die spanningsloos wordt verbindt u die met de plusdraad van de autoradio en dan zou het moeten werken.

svenn0vietsj (0), 6 jaar geleden

Beste Ronny,
Bedankt voor je reactie. Ik heb een verloopstekker van die dikke Opel stekker die normaal in de CD30MP3 radio gaat. Hierop zit een gele draad (constante plus van 12v) en een geel/rode draad. Zou het kunnen dat die geel/rode draad geschakeld is? De rode is namelijk niet aangesloten de rood/geel wel. Ook een oranje met daarop staande Illumination is niet verbonden.

ronny530 (0), 6 jaar geleden

Dat zou maarzo kunnen maar meten is weten.

svenn0vietsj (0), 6 jaar geleden

Ga ik doen. Ik zal het hier laten weten.

VectraSport (0) PRO, 6 jaar geleden

Er zit geen geschakelde plus in de iso stekker.
Originele radio wordt in en uit geschakeld door canbus (data)
Je kan een geschakelde plus uit de stekker halen achterop je alarmlichtschakelaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.