Opel Vectra: (gevulcaniseerde) radiatorslang?

Bouwjaar: 1999

Hallo beste lezers,

Ik heb een vraag in navolging van mijn eerdere oproep betreffende de borrelende koelvloeistof in de vultank van 03-08
De koppakking heb ik verwisseld, op advies van mijn Opel garage en de garage in Belgie waar ik gestrand was na eerst door de wegenwacht geholpen te zijn. Ik kon echter niets aan de pakking zien dat hij doorgeslagen was.Dat de radiator slang er steeds afsprong bleek achteraf niet vreemd te zijn, voor alle duidelijkheid. de wegenwacht had een slangklem op de slang geplaatst. Toen ik de cilinderkop eraf had kon ik pas zien wat het euvel was. De radiatorslang is gevulcaniseerd aan een kunstof pijp die achter de motorblok doorloopt, en zo niet te zien vanaf de bovenkant.
De kunstof ring die erop zat geklemd (geen slangklem dus)was kapot gesprongen, door de druk of materiaalfout of moeheid? Ik ben naar de garage geweest, de monteurs hadden dit nog nooit gezien en meegemaakt.Mijn vraag is dan ook of iemand dit al eens of vaker meegemaakt heeft? En zou de koppakking dan wel inderdaad kapot geweest zijn zodat zich extra druk opbouwde in het systeem. Alvast bedankt voor jullie reacties.De prijs van deze pijp met slangen bedraagt 150 euro exclusief BTW.

wil12012

Geplaatst door wil12012 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

biomus (0), 18 jaar geleden

Dat men zegt dat men dat nog nooit gezien heeft verbaasd me niets! Doet men altijd bij een garage bedrijf. Is een soort protocol.
Kunststof en koelsysteem gaat volgens mij niet zo goed samen. Japanners hebben vaak een in- en uitlaat van kunststof op de radiator zitten (In ieder geval Nissan) en die 'vergaat' ook, en dan kun je een nieuwe radiator kopen. Dit gebeurt dus regelmatig.
Je hoeft overigens niet altijd te kunnen zien waar het lek heeft gezeten. In ieder geval heeft men hier op de site weer wat geleerd ;-) Bedankt!
Bio

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.