Opel Zafira: Gloeibougie

Bouwjaar: 2002

wij hebben volgend probleem : een zafira Y20DTH 2002 . Het lampje van de motor brandt bij koude motor en geeft defectcode voorgloeisysteem algemene storing . logischer wijze zijn dit de gloeibougies . Wij dus de 4 gloeibougies vervangen en probleem opgelost . NU heeft deze klant een onderhoudscontract ( alles - in ) en daar doen ze moeilijk over omdat ze allmaal vervangen zijn . Wat zijn jullie ervaringen ? 1 gloeibougie vervangen en 1 maand later nog 1 en nog 2 maand later nog een en .......... zo blijven we bezig vind ik .
Graag een reactie wie ze allemmal vervangt en wie daar geen voorstander van is
dank

opc8275

Geplaatst door opc8275 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

deze problemen hadden wij aan het begin ook altijd met leasemaatschappijen. maar na 4x 1 gloeistift vervangen en diagnose stellen en evt.vervangend vervoer zijn deze mensen er nu ook achter: 4 gloeistiften zijn duurder dan 1, maar 4x 1 gloeistift vervangen is nog veel duurder.wij ADVISEREN altijd 4 gloeistiften maar de klant bepaalt uiteindelijk!! gr.peer

dirk2281 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja OPC wij doen ook eigenlijk alle vier maar wel in overleg en dan even uitleggen dat het nu even duurder is maar uiteindelijk toch goedkoper.
Groetjes Dirk.

hb4247 (0) PRO, 18 jaar geleden

wij vervangen ze ook altijd allemaal, een gloeier is een spoel die warm word (net als een lamp) ze gaan meestal even lang mee.

dit is goed uit teleggen aan een klant.

wim12254 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij vervangen ook altijd de vier gloeibougie's . Zeker als je er eentje uithaalt waar veel aanslag aanhangt. Het is dan te hopen dat je ze er vlot uit krijgt want dit is ook een gekend probleempje . een tip hiervoor : rij de motor eerst warm en demonteer ze dan.

Rein9369 (0) PRO, 18 jaar geleden

wij zeggen altijd bij een benzine motor vervang je toch ook alle 4 de bougies, ze hebben meestal toch dezelfde levensduur toch, de klant zit er ook niet op te wachten om bijv. om de maand een gloeibougie te laten vervangen.

pbloemers (0), 17 jaar geleden

Eind 2005 een kapotte gloeibougie gehad, laten vervangen. Kosten: plusminus 150 Euro.
Een jaar later, eind 2006, ging wederom het bekende motorlampje branden.
Ik heb ervoor gekozen om de resterende 3 bougies te laten vervangen. Dit kostte om de nabij de 195 Euro kosten (+- 22 Euro per bougie).
Het was dus beter geweest om ze alle 4 meteen te laten vervangen, gezien de arbeidskosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.