Opel Corsa: gloeispiraal

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: X1.7 D

Zins gisteren brandt mijn lampje op het dashboard niet meer die aangeeft dat de gloeispiralen ( 4 stuks ) niet meer worden voorgegloeid. Het starten verloopt nu heel moeizaam,bij een koude motor springt hij na lange tijd ( 10 a 15 sec. ) starten pas aan.
Is het probleem hier dat de gloeispiralen alle 4 af zijn en aan vervanging toe en hoe kan ik controleren of dit het werkelijk is.
Ik heb ook geen idee wat voor type erin zitten, maar gezien de bereikbaarheid zou ik deze denk ik zelf wel kunnen vervangen.
Kan de spanning worden gemeten op de metalen strip die op de 4 gloeispiralen is gemonteerd???
En zo ja wat moet ik hier dan meten.

Het betreft hier een Corsa-B X 1.7 D type bouwjaar 1998.

Groeten Johan.

johanm

Geplaatst door johanm (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

op de metalen strip moet ongeveer 12volt moeten worden gemeten net na contact aan,ik zou 1st de zekeringen in de zekeringenkast even allemaal controleren.kijk eens of je bij contact aan wel spanning hebt in je sigarettenaansteker?(die zit namelijk op dezelfde zekering als aansturing gloeirelias)

johanm (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de tip Alfons, en het bleek inderdaad een defecte zekering te zijn.
Gemeten bovenop de strip van de 4 gloeibougies bleek er geen spanning aanwezig te zijn.
Na een aantal zekeringen te hebben doorgemeten bleek een 20 ampere zekering stuk te zijn, deze vervangen en zie daar hij loopt weer als een zonnetje.

Johan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.