Opel Astra: GPS ontvangst

Bouwjaar: 2001

Weet iemand of er bij de Astra ontvangst mogelijk is van de GPS signalen, er zit namelijk een warmtewerende voorruit in (paarse gloed aan de buitenzijde. Wie heeft hier positive en of negative ervaringen mee?

Graag uw reactie.

rooo

Geplaatst door rooo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (350) PRO, 19 jaar geleden

Sommige auto's houden niet van GPS
(zie de 'FAQ' op www.engin.nl). Wat is er aan de hand en is er aan te doen?

Oorzaak van het probleem is de warmtewerende uitvoering van de voorruiten van sommige auto's, waarbij metaal verwerkt in het glas de ontvangst van het GPS-signaal ernstig verstoort.
Een van de mogelijkheden is het monteren van een speciale buitenantenne, voor ontvangst van het GPS-signaal. Onder meer geleverd door Souren Computer Services (www.destinator.nl). Nog een oplossing is het plaatsen van een TomTom Wireless-GPS-muis op de hoedenplank. Mits van hier uit goed 'zicht' is op de buitenwereld, kan dit een oplossing betekenen. Je monteert de 'cradle' van de GPS-muis (basisstation) dan bijvoorbeeld op de hoedenplank en plaatst de Wireless GPS-muis erin als je gaat rijden. Het contact met de Pocket PC is draadloos en werkt tot tien meter, dus dat is geen probleem.
In principe kan de Wireless GPS-muis op zijn eigen accu tot 5,5 uur functioneren, maar het is handiger de GPS-muis te voeden met bijvoorbeeld de accu-aansluiting die je bij steeds meer auto's ook achterin vindt. Is die niet achterin te vinden, dan kun je de drie meter lange kabel uit het TomTom Wireless-pakket gebruiken om toch een aansluiting te maken op de accu.

Info: Souren Computer Services (www.destinator.nl), www.engin.nl, www.tomtom.nl

succes,
Hans

rooo (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de info, zijn er nog astra rijders met ervaring?

rooo (0), 19 jaar geleden

Probleem opgelost!

Met mijn warmte werende voorruit absoluut geen probleem, volle ontvangst!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.