Opel Opel Astra F stw C20NE: GT alarm weigert dienst.......INFO gezocht.

Bouwjaar: 1992

Hoi,

Het alarm (GT11) reageert niet meer op de afstandsbediening (GT 82). Dit is een fabrikaat van Geotronic en is meen ik Italiaans.
Zette hem smorgens van het alarms af m.b.v. afstandsbediening, rij een stukje, wil hem weer op alarm zetten (en portieren centraal vergrendelen) en hij weigert dienst. Heb geen idee waar het aan kan liggen.

Heb zelf geen aansluitschema, handleiding en gebruiks instructies. Zitten wat "DIP-switches" op maar weet niet waarvoor. Weet ook niet of ik de afstandbediening met de alarm unit moet of kan synchroniseren, waardoor de juiste codes ontvangen kunnen worden?

Wie O wie kan mij behulpzaam zijn metinformatie, tips of kopieen van handleiding en/of aansluitschema's? Bedankt alvast!!!!

m.v.g. René Deenen

youp1968

Geplaatst door youp1968 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Batterij ab. te zwak?

youp1968 (0), 19 jaar geleden

Heb batterij al vervangen (12v alkaline, kleiner dan AAA), gaf geen verbetering. Verdere aanvulling: alarmunit is er een met ultrasone ruimte bewaking en bouwjaar 1992.

Gr. René Deenen

alex220 (0), 19 jaar geleden

jawel,ze kunnen opnieuw geprogrammeerd worden,je zult alleen naar een inbouwstation moeten gaan.Zelf heb ik het ook aleens meegemaakt de afstandbediening reageerden niet meer.heb toen voor 2 nieuwe zenders + nieuwe controlepapieren voor verzekeing ca 100 euro betaald.

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Alarms en portiervergrendelingen hebben vaak het probleem dat ze werken op 433MHz, dat is een band waar gelicentieerde zendamateurs alle primaire rechten hebben (en klagen over storingen dus geen nut heeft) en die freq is volgepropt met draadloze rommel als hoofdtelefoons, weerstations, garageopeners, alarms, autoalarms, babyfoons enz enz.

Als je een alarm aanschaft zorg er dan voor dat hij niet in de zogenaamde LPD band werkt (de amateurband loopt van 430-440MHz)
want dat is vragen om problemen, heb je nu geen last dan kan dat morgen anders zijn als je buurman, overbuurman enz voor zijn verjaardag een leuk weerstation of draadloze hoofdtelefoon oid heeft gekregen.

youp1968 (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Wil eigenlijk a.d.h.v. handleiding en aansluitschema nalopen of bedrading nog op de juiste plek zit en evt. nameten met multimeter. Ook wil ik weten of er speciale afregel en bedienings aanwijzingen zijn waar ik rekening mee moet houden. Heb dus eigenlijk behoefte aan kopieen van schema en handleiding. Eruit halen van de unit kan ook niet want dan is de orginele bedrading v.d. auto onderbroken, waardoor ik hem niet meer kan starten.

m.v.g. René Deenen

youp1968 (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Aanvulling:
Na nog wat driftig surfen, kwam ik uiteindelijk (via de Italiaanse fabrikant) uit op de site van de Nederlande vertegenwoordiging. Deze heeft onder het menu "support" een hele lijst van GT alarminstallaties. Dit is misschien ook interessant voor andere GT alarm bezitters. Ik hoop dat ik nu verder kom met mijn probleem en dat het geen electronisch defect is!!!!.

http://www.rhodelta.com/rhodelta/indexni...

Groetjes René.

dozo (0), 14 jaar geleden

Had hetzelfde probleem, bij mij was het een relais, printje zat los op de onderplaat, even opnieuw vastgesoldeerd en werkt weer als vanouds.
Misschien bij jou ook?

Succes

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij ligt de Astra al bij het oud ijzer, het topic is al 5,5 jaar oud...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.