Opel Corsa: Hallgever kapot?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Hallo!
afgelopen vrijdag reed ik op de snelweg toen plots het spanningslampje ging branden en even de motor happerde. Uit reactie gaf ik gas en kon ik zonder problemen mijn weg vervolgen.

Toen ik s avonds naar huis wilde startte mijn corsa niet meer. De meneer van de ANWB concludeerde dat de hallgever kapot was, hij heeft er spanning opgezet zodat ik thuis kon komen en ik moest de volgende dag naar de opelgarage voor een nieuwe. Zogezegd, zo gedaan. De volgende dag meldde ik me bij een opelgarage met mijn verhaal en het briefje van de ANWB. De auto werd nagemeten maar nergens kwam uit dat de hallgever kapot was. Volgens de monteur gaan hallgevers niet zo snel kapot bij corsa's maar wel het stekkertje wat er rechts van zit en wat het signaal doorgeeft. Na enkele uren wachten en nog wat rondjes te hebben gereden (volgens de anwb meneer kon ik maar kort rijden omdat de hallgever snel het leven zou laten) nogmaals de auto doorgemeten en weer kwam er niets uit.

Na wikken en wegen heb ik besloten om het stekkertje te laten vervangen ipv de hallgever (dit verschilde namelijk ruim EUR 200,00 in prijs en de hallgever was niet voorradig).

Nu heb ik 2 vragen:

Indien een hallgever kapot is, moet er dan een hele nieuw op (dus zo'n hele kap) of alleen een ontstekings dingetje? De meneer van de anwb vertelde mij namelijk dat een nieuwe hallgever niet zo duur is, maar ik vind EUR 300,00 een hoop geld.

En zou de hallgever inderdaad kapot zijn geweest of had de auto dan al de geest gegeven? En als hij nu nog kapot gaat, dan dat dan bijvoorbeeld ook als ik op de snelweg rijdt of alleen bij het starten?

Alvast bedankt, ik ben echt een auto leek...

Marieke

Geplaatst door Marieke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

De man van de anwb zal gelijk krijgen. Inderdaad zal de halgever binnenkort de moed opgeven doordat er spanning opgezet is. Waar en wanneer is niet te voorzien, maar wel binnenkort.
Een nieuwe kost ongeveer 50-60 euro, alleen is niet leverbaar bij de dealer.....Deze zijn dus genoodzaakt om een komplete ontsteking te vervangen in dit geval. Maar die kost heel wat meer, zoals u gehoord heeft.
Een goede automaterialenzaak heeft de halgevers wel en allicht zal er 'n goede universele garage in de buurt zijn die het kan monteren.

Gr.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij 'n Bosch-servicedienst heb je ook goede kans dat men een halgever heeft.

Gr.

rfbroek (0), 17 jaar geleden

Hoe moet ik zien, spanning zetten op een hallgever? Wat wordt ermee bereikt en hoe werkt het electronisch gezien?

Het lijkt me namelijk dat de puls er niet groter van wordt, hooguit reageert de module anders vanwege de veranderde offset o.i.d.?

Groetjes Ronald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.