Opel Sintra: Handrem werkt niet

Bouwjaar: 1999

Handrem is denk ik overal aangespannen tenzij er nog andere plaatsen zijn waar ik die kan aanspannen en toch werkt mijn handrem niet. Ik vind het eigenlijk een slecht systeem, ik heb nog nooit zon systeem gezien. Kan iemand mij helpen en zeggen op welke plaatsen dat ik die handrem moet aanspannen?

opel sintra

Geplaatst door opel sintra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Sintra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 18 jaar geleden

handremkabel terug draaien wielen eraf dan kan via een gaatje de remschoenen stellen net dat de schoentjes aan slepen en dan pas de handrem kabel stellen.
groetjes Cees

tijne (0), 18 jaar geleden

het is ook een *** systeem ben ik hellemaal met je eens ik heb het ook op mijn astra en opnieuwe af gesteld en was god nu een 2000 km verder kan ik weer op nieuwe beginnen.

gr tijne

opel sintra (0), 18 jaar geleden

kheb er iets anders voor gevonden kheb die kleine pinnen verwijdert en kheb zelf die pinnen gemaakt maar een milimeterke groter nu werkt de handrem wel :-) toch bedankt mense groetjes

tijne (0), 18 jaar geleden

welke pinne bedoel je precies? en hoe groter gemaakt langer of dikker?

en heb je der anders een foto van voor me?

wil mijn probleem er ook graag mee oplossen.

gr tijne

opel sintra (0), 18 jaar geleden

die pin die de remschoen duwt om te kunne remmen met de handrem. Die remschoen heeft de vorm van een C <-- als ge die remschoen eruit schuift, dan zie je dat de remschoen op 2 dopjes steunt, als je die dopjes eruit haalt dan vindt je daar een pinneke en die heb ik langer gemaakt door er een andere in te steke en de handrem zelf een beetje losgespannen. khoop dat je erwat van verstaat :-) groetjes

tijne (0), 18 jaar geleden

het gaat lastig maar ik brgrijp wat je bedoelt.

eignelijk schuif je de blokken dus iets naar buiten?

gr tijne

opel sintra (0), 18 jaar geleden

of helemaal naar buiten. heb je ook een sintra?

tijne (0), 18 jaar geleden

nee een astra met schijfremmen achter.

gr tijne

roygsi (0), 18 jaar geleden

mijn handrem doet het ook zo goed als niet. maar dat komt doordat de beugel onder de auto, waar de handremkabel doorheen gaat, meebuigt als je aan de handrem handel trekt. dit wordt zaterdag vastgelast en dan doet ie het als het goed is weer.
de remvoering en de kabel is goed. dus misschien heb je hetzelfde?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Sintra of stel zelf een nieuwe vraag.