Opel Omega 2.5 td: Hangende koppeling

Bouwjaar: 1996

sinds enkele dagen heeft de omega last van een hangende koppeling. Dit wil zeggen dat een helft van de pedaalslag de koppeling niet functioneert en slap aanvoelt. De andere helft werkt ze wel.
Het systeem is door de garage ontlucht maar heeft niets opgeleverd. De garage heeft zoiets nog nooit meegemaakt. Ze zeggen als je het gaspedaal indrukt de koppeling helemaal omhoog komt. Als de motor stationair loopt zakt de pedaal weer weg. Zij denken dat het iets te maken heeft met de versnellingsbak. Kan iemand me raad geven ?

jopie5863

Geplaatst door jopie5863 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Diafragma defect..
Koppelings cilinder stuk..

Willem

jopie5863 (0), 18 jaar geleden

Het blijkt dat de axiaal lagers van de krukas versleten zijn. Volgens de garage wordt er met een voet op de koppeling gereden. Door de dan ontstane continue druk is de lagering van de krukas kapot gegaan en deze kan nu enkele milimeter verschuiven waardoor de koppeling wegvalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.