Opel Vectra: Haperig en langzaam terug naar stationair

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo

Mijn auto stottert erg en komt ook haperig en langzaam terug naar normaal stationair toerental. De gasklep is pas schoongemaakt maar dit heeft niet geholpen. De ECU is hierna ook gereset dmv het afnemen van de pluspool van de accu. Dit hielp overigens wel even maar de volgende dag dat ik hem startte had ik weer hetzelfde probleem.
Zou het iets met sensoren te maken kunnen hebben die de inspuiting van brandstof regelen ? Voordat ik de ECU heb gereset heb ik hem wel uitgelezen maar hij gaf geen storingen aan.

Gr Willem

melliw67

Geplaatst door melliw67 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Is dit nog een gasklep met een gaskabel of heb je al een elektronisch geregelde gasklep?

Neem aan dat je gaatjes in het gasklephuis ook schoongemaakt zijn.

Bij een Vectra met een gaskabel (x18xe of x18xe1) moet je sowieso ook de stappenmotor reinigen en afstellen met de testapparatuur (dat de stappenmotor niet teveel moet bijregelen tenopzichte van je gasklepstand)..Stappenmotor wil ook nog weleens stuk gaan.

Bij een elektronische gasklep kun je evt. valse lucht hebben of bijv. een kapotte of niet juist metende Luchtmassameter, de slang vanaf je luchtfilterhuis willen ook nog weleens scheuren dus demonteren deze en controleer ze goed....

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.