Opel Astra: Help, handsfree inbouwprobleem!

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,

Ik ben op dit moment een handsfreeset an het inbouwen in mijn astra uit 2000. De handsfree kabelboom achter het dashbord-kastje heb ik al gevonden en gedeeltelijk aangesloten. De set werkt al helemaal alleen krijg ik het geluid niet via de boxen via de radio te horen. De mute-functie werkt al uitstekend. Mijn vraag: hoe sluit ik de handsfreeset aan op de boxen?! Ik heb namelijk een 2-polige kabel en ik weet niet hoe ik deze kan bevestigen.. Ik heb de microfoon-aansluiting op het contactblokje (nr.18) gevonden maar omdat deze een-polig is weet ik niet waar het andere kabeltje moet zitten. Wanneer ik 1 van de kabels op de microfoon in en de andere op de microfoon-massa zet werkt dit niet?!?!.. Kan iemand mij tips geven voor het aansluiten hiervan, zodat ik geluid krijg via de boxen i.p.v de al meegeleverde nokia-speaker!!??
Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet
Bart van de Groes

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

wat voor radio zit er in?

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

een VDO CD441.. Is er door de opel-dealer ingezet. Zijn radio's die VDO in samerwerking met Opel heeft gedaan.. Alles werkt behalve het "bekende" probleem met geluid via de speakers..

erik_astra (0), 18 jaar geleden

Beste Bart,

Ik heb ook een astra van 2000. Ik heb er een Nokia (orginele carkit) ingebouwd. Ik had het zelfde probleem. Op de kabelboom achter het dashbord kastje zitten 2 draden waarop je de speaker moet aansluiten. MAAR dit werkt niet rechtstreeks. Volgens mij moet er een relais bij in de relais kast om dit te laten werken....Volgens mij weet opeltje hier meer van...

groeten
Erik

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

met de vdo gaat dit vermoedelijk niet werken. deze heeft geen telefoon audio in volgens mij. alleen mute. als het bij een cdr500 niet werkt moet je het extra omvormertje plaatsen. in de zekeringsbak op de postie met een wil vierkantje.

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

Ik heb mijn carkit nu een maandje ingebouwd en ben hartstikke tevreden over het resultaat. Mijn meegeleverde nokia-speaker heb ik in de opening onder het dashbordkastje geplaatst, dus deze is niet zichtbaar en goed te verstaan! Via de boxen van de radio vond ik het na het testen eigenlijk niet meer nodig. Wel mooier natuurlijk maar een behoorlijk gedoe al zeg ik het zelf. In ieder geval hartstikke bedankt voor jullie reacties!
Groeten Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.