Opel Astra Station: Help!!!Motor valt uit!!!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Omdat ik niet meer zo goed weet wat ik nu weer moet doen schrijf ik hier mijn probleem maar eens op.
Driekwart jaar geleden viel mijn Astra elke keer uit. Het motorelectronicalampje begon dan eerst te branden en dan viel ie stil waarna je hem na eventjes wachten zo weer kon starten na goed gas te geven . Bij de garage zeiden ze dat er een nieuwe krukassensor in moest en dat is gebeurd.
Hierna deed het probleem zich steeds weer voor. Hij is aan de computer geweest en daar konden ze niks van af lezen en toen hebben ze de software gereset. Na een lange periode van steeds weer bij de garage staan zei iemand me dat ik eens moest proberen om de tank boven de kwart te houden en dat heb ik toen gedaan. Hierna is het probleem gestopt.
Tot deze week dus. Hij valt zomaar weer uit, maakt niet uit of de motor koud of warm is of hoe hard of zacht ik rijd. Ik ben verder niet echt technisch en weet niks van toeren enz.
Het probleem is dat ik op Curacao woon en dat het moeilijk is een goeie monteur te vinden die weet wat er aan schort, hebben ook vaak niet een computer voor Europese auto's.
Dus als iemand tips heeft, die zijn heel erg welkom.

okki

Geplaatst door okki (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

'Tja, toch maar weer een garage opzoeken die deze computer kan uitlezen.
Dit kan namelijk van alles zijn.
Ook op Curacao zijn er garages met de goede hulpmidden (lees uitleesapparatuur) te vinden.

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Brandstofpomp kan uitvallen / Controleer de bedrading bij de brandstof tank, onder de auto en boven op de tank / Vervang het brandstoffilter / Controleer de leidingen op knikken / Controleer bij de ingaande leiding (bij een monopoint-injectie) of het filtertje niet dicht zit.

Het hele verhaal lijkt toch op een brandstof probleem.

okki (0), 16 jaar geleden

Nou ik ga in ieder geval de brandstoffilter laten vervangen, kijken of dat wat helpt.
Ik ben er nu wel achter dat zolang ik de tank vol houd, in ieder geval boven de helft, het probleem zich dan niet voor doet. Maar daar kan ik zo natuurlijk niet zo lang mee door blijven rijden.
Bedankt voor de tips.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

en als je zonder benzinedop rijd als hij halverwege is,probeer eens,het zal toch niet zo zijn dat als je meter op half staat in werkelijkheid je tank leeg is.dat je meter afwijkt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.