Opel Combo: hogedruk leiding opel combo repareren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

Heb mijn eigen koeriers bedrijf sinds januari en het loopt heel erg goed.
Kwam vandaag van een klant uit Antwerpen terug met de combo en onderweg rook ik een hele sterke diesel lucht in de cabine en het vermogen nam ook af,kon niet harder rijden dan 100 km op de snelweg maar gelukkig thuis gekomen.
Heb thuis wegenwacht gebeld voor bedrijven en die constateerde dat de hoge druk leiding van de motor in de bocht is gescheurd wat volgens de monteur wel vaker voorkomt.
Nu heb ik de volgende vragen:

weet iemand wat de reparatie cq vervanging gaat kosten?

En is het eventueel ook mogelijk om de scheur/gat in de leiding zelf tijdelijk te dichten en zo ja, hoe moet ik dat doen. ( het tijdelijke is dat ik eventueel zondag voor een klant moet rijden)

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten.

mat7519

Geplaatst door mat7519 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

master (0), 13 jaar geleden

even langs een opelgarage of automaterialen zaak rijden en onderdeel halen. Plaatsen moet je wel lukken denk ik. Repareren blijft prullen

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Mat zorg dat de leidingen goed aan elkaar verbonden zijn. Ontbreekt zo'n klem ben je zo weer aan de beurt. Blij dat je dat model hebt er zijn er genoeg van bij demontage bedrijven . Ook een nieuwe is betaalbaar en monteren kan je zelf . Moeren niet vaster dan nodig 40 nm. Vernieuw ook de overloop slangetjes en de eindstop, lekken vaker dan je denkt. Goede zaken .

mat7519 (0), 13 jaar geleden

Heb de automaterialen zaken gebeld hier maar niet op voorraad en de demontage bedrijven waren al gesloten.
Ben nu druk bezig om ander vervoer te regelen maar lukt niet echt,alle busjes waren verhuurd en collega koeriers moeten zelf rijden.
Is het mogelijk dat ik de hogedruk leiding voor as nacht zelf tijdelijk repareer ( rij vanacht ongeveer een afstand van 130 km en allemaal binnen wegen dus rij niet harder dan 60 a 80 km per uur) want als ik niet rij is de kans groot dat ik deze grote klant kwijt ben.

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen zou echt toppie zijn.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Mat doe geen moeite het te repareren ,dat materiaal is te hard en uit eigen ervaring is dat de moeite niet waard. Groet.

mat7519 (0), 13 jaar geleden

Hoi Punt, het is alleen voor vannacht want morgen ga ik naar de demontage bedrijven hier in de buurt en anders naar de opel garage.
Ik wil graag tijdelijk de scheur dicht hebben zodat in iedergeval er geen diesel meer uitkomt en ik vannacht kan rijden.
Vind het toppie dat je met mij meedenkt.

Groet

mat7519 (0), 13 jaar geleden

update na veel heen en weer gebeld met de anwb over vervangend vervoer hebben ze opnieuw een monteur langs gestuurd en die trok de volgende conclusie dat ik niet verder kon rijden dan alleen naar de garage.
Aangezien ik als bedrijf ben aangesloten bij anwb wegenwacht heb ik dus nu eindelijk vervangend vervoer voor vanacht.
Mbt tot de kapotte hogedruk leiding hou ik jullie op de hoogte.
Bedankt voor alle supplies.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk, mooi opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.