Opel Astra: hoger brandstofverbruik astra x2.0dtl

Bouwjaar: 1998

Hoi ,

Mijn astra verbruikt sinds 1 maand meer diesel per km dan voorheen .Voorheen was het verbruik 1/15 a 16 ,sinds kort is het 1/13a14 .Kan dit komen door de toevoeging in de diesel in de winter? ,of is er toch iets anders aan de hand? Auto heeft 200000km op de teller en heeft pas een grote beurt gehad en loopt verder als een zonnetje, geen storingen of iets.
Ben met dit nog niet bij de dealer geweest.


Groet Leon

Leon6568

Geplaatst door Leon6568 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

lunaro (0), 19 jaar geleden

Hallo Leon,
Dit lijkt mij wel logisch want je rijdt meer met verlichting aan overdag, de aanjager staat een standje hoger en wat vaker de achterruit verwarming aan. Scheelt zo'n 10% op het brandstofverbruik. Ik heb hetzefde type auto en mijn ervaring is dat deze 's winters ook een hoger brandstofverbruik heeft.

groeten Eric

jospen (0), 19 jaar geleden

Bij mij (2.0 dtl (di) 16v, hetzelfde hoor!
Rij nu 1:15 / 1:16, zal zomers zeker wat gunstiger zijn.

kasperht (0), 19 jaar geleden

Ik rij met mijn X15DT motor zomers makkelijk 1:20, nu is het eerder 1:18. Eric geeft precies de goede redenen -> meer stroomverbruik in de winter zorgt voor een hoger brandstofverbruik.

Winterdiesel bevat toevoegingen die lichter zijn waardoor de calorische waarde van diesel wat zal afnemen, maar ik geloof dat dit niet iets uit zou moeten maken voor het verbruik.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

OOk het krabben van de ramen met draaiende motor niet te vergeten ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.