Opel Vectra 2.0dtl: hoofdzekeringen

Bouwjaar: 1997

Hallo, gisteren dom geweest, tijdens het vervangen van een gloeikaars de bugjes over de kaarsen verkeerdom gemonteerd waardoor ik sluiting maakte met het motorblok.

Nu bleek een van de zes hoofdzekeringen (onder connector achter batterij) defect; nl de 80A. Nadat ik deze heb vervangen door een 70A type startte de wagen weer.

KAn iemand me vertellen waarvoor deze 6 zekeringen dienen, In de twee relaiskasten in het motrocompartiment zitten ook nog eens elk 2 30 ampere zekeringen, waarvoor dienen deze?


Zijn er problemen te verwachten omdat ik een zekering van 70A gebruikt heb, of is dit voldoende.

Alvast bedankt

staaf

Geplaatst door staaf (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het zal altijd een rede hebben dat er een zekering in zit met een bepaald amperage, nu is alleen de kans groter dat hij weer doorbrandt.

Willem

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

de exacte zekering bezetting staat overigens in je instructie boekje....

staaf (0), 19 jaar geleden

@opeltje:

Niet waar, de zekeringbezetting vermeld in het instructieboekje, betreft alleen de zekeringkast binnen in de wagen. Over de hoofdzekeringen weet men alleen te vertellen dat indien deze defect zijn, ik een werkplaats moet opzoeken.

Wat betreft het amperage van de zekeringen, dit maakt eigenlijk voor mij niet veel meer uit, ik heb ze al vervangen door exemplaren met de juiste waarden.

Ik vroeg me alleen af waarvoor die andere exemplaren dienen, dit is steeds interessant bij eventuele toekomstige problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.