Opel Kadett: Hoog co en slecht lopen

Bouwjaar: 1990

Probleem:
Opel kadett van 1990 motor c16nz 1.6i
Auto loopt slecht, houdt in en heeft een co van 10%
Er is geen lekkage aan de inlaatkanelen, de injector, lambda, computer, temp. sensor en map sensor zijn al vervangen maar helaas blijft dit probleem zich voor doen. De auto loopt stationair perfect maar bij 2500 tpm begint de motor te stotteren. Via een parralelle meting word pin d4 aangegeven als fout, pin d4 is het toerentalsignaal naar de computer. Maar de toerenteller werkt ook goed, wij zijn ten einde raad.

joostwassink

Geplaatst door joostwassink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt nog een aantal dingen bekijken: 1. Kat niet dicht zitten?
2. Al vaker meegemaakt dat de isolatie in de achterdemper los is gaan zitten en over dwars voor de uitgang gaat liggen. Geeft ook dit effect. 3. Boven de ECU in de auto zit 'n stekkerverbinding. Deze willen nog wel eens vol water lopen met alle gevolgen. 4. Massadraden aan nokkenashuis goed? 5. De verdeler zelf geeft ook wel eens problemen. Hetzij door de moduul of door de vergane stekkerverbindingen. Geen verrotte aansluitingen van de bougiekabels aan de kap?
Succes er mee.

Petje

Freddybeer (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik was toevallig op google, en vond toevallig deze forum.. iig, probeer de lambda sonde eens te vervangen, deze is vaak het gevolg voor hoge Co gehalte, waardoor motor ook erg slecht loopt.

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.