Opel Vectra x16xel: Hoog olieverbruik

Bouwjaar: 1997

Deze vectra x16xel (16-klepper 130.000km) verbruikt vrij veel olie, ong. 1 liter op 1000km. Wij gebruiken bij deze auto al volsynthetische olie 5w/30. Na lang stationair draaien ook geen blauwe rook, dus ben in van mening dat de klepseals in orde zijn. Weet iemand hiervan de oorzaak?

Fonszarelli

Geplaatst door Fonszarelli (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

zuigerveren komen voor...voornamelijk door vervuiling.

Fonszarelli (0) PRO, 19 jaar geleden

We gaan het eens proberen met een motorspoelinkje. In het verleden hebben wij hier goede resulaten mee behaald. We werkten toen met Protec engine-flush, alleen lijkt de firma Protec in Nederland in rook te zijn opgegaan. Heeft iemand hier een adres of telefoonnummer van? Ik kan niets meer vinden.
Zou Forté een goede motorspoeling hebben?
Gr. Wouter

janh5107 (0) PRO, 19 jaar geleden

mijn vertegenwoordiger van protec is verkast naar australie, mischien de hele firma wel. Voor zover ik weet zijn protec en forte identieke produkten.

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi wouter,
wij hebben goede ervaring met forte, zowel bij preventief gebruik en om probleemgevallen op te lossen. laat je door hun adviseren aan de hand van jouw probleemgeval.
groeten michiel

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad..wij werken ook met forte...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.