Opel Kadett: hoog toerental

Bouwjaar: 1990

Hallo

Nadat mn oude kadettje 1.4 uit '90, 2 weken had stilgestaan(vakantie) was de accu leeg(waarschijnlijk mijn radio) Nadat ik em met startkabels heb gestart loopt de motor hoog in zn toeren(+/-4000)

Toen ik de auto kreeg was er een slangetje dat van het injectiehuis(?) naar de benzinedampfilter onder in mn linkerwielkast loopt, gebroken. Die heb ik er toen maar afgesloopt, met geen verandering van prestaties(4 maanden geleden)

Er zitten 2 nippels aan het injectiehuis(?) Rechts van een stekker, als je voor de auto staat.

Ik merkte net dat, als ik het rechter(dunne) nippeltje dichthou(zuigt lucht aan) het stationaire toerental terugvalt tot +/-2500, is dit het nippeltje van die benzinedampfilter-slang?
(Ik weet ff niet meer waar ik die benzdampfilt.slang vanaf heb gehaald)

Er hangt ook een slangetje los uit het midden van mn luchtfilterhuis. Waar moet die eigenlijk naartoe? Het dunne slangetje past niet op het rechter nippeltje. Toch niet IN het linker (dikkere) nippeltje?

Of ligt het gewoon aan de slang naar mn benzinedampfilter? Zo ja, moet die dan op de dunne of dikke nippel? En kan ik daar ook iets anders voor gebruiken dan de officiele dealerslang van +/-25euro per meter?

Maar misschien ligt het aan iets heel anders, dus ik kan wel een paar aanwijzingen gebruiken

Alvast bedankt voor het lezen van mijn lange uitleg!


benlukkie

Geplaatst door benlukkie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cr (0), 18 jaar geleden

Zo te lezen bent u de draad kwijt geraakt en zelf kom ik zo er ook niet uit, ga anders na de sloop en kijk daarvan af, kijk hoe daar alles is aangesloten zover er nog iets compleet is.
Anders is zo'n vraagbaak ook altijd gemakkelijk die in de winkel te krijgen is, daar staat alles vermeld stap voor stap voor elk onderwerp+voorkomende problemen.
Suc6

benlukkie (0), 18 jaar geleden

Probleem verholpen, rechter dunne nippeltje afgedopt, nu doetie het weer als normaal. Losse slangetje hangt nog steeds los...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.