Opel Vectra: hoogteregeling xenon werkt niet meer

Bouwjaar: 2001

Sinds enige tijd werkt de hoogteregeling van de Xenon verlichting niet meer van mijn Vectra 2.2DTI SE 2001. Wie kent de meest voorkomende problemen met de genoemde hoogteregeling?
tweede vraag is of ik de koplampen nu kan afstellen, zonder dat de hoogteregeling werkt dus. Ze staan nu n.l. zo laag dat ik voor de auto ongeveer 20 m lichtbundel heb en da's erg weinig!
Opeltje, kan jij mij helpen hiermee? (de zekeringen zijn goed!)

Bedankt alvast

jdinges

Geplaatst door jdinges (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

als ik het goed heb zitten op de voor en achterwielophanging meetapparaatjes die met een stangetje verbonden zijn aan je onderstel. Vaak zijn 1 of beide stangetjes los of gebroken.

Waar ze precies zitten bij jouw auto weet ikniet, maar grote kans dat dat het is.. of er moet een specifieke zwakheid zitten in dit systeem bij opel; daar zullen de Opelisten wel raad mee weten, net als met de plaats van die meetapparaatjes..

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

als je een fout hebt in het xenon systeem gaan de koplampen inderdaad naar de laagste stand. deze kun je niet zo maar even op de juiste stand draaien. dit is een extra veiligheid om je tegenliggers niet te verblinden. als je exact wilt weten wat er aan de hand is, moet je de wagen even laten uitlezen. dan weet je direct waar het probleem zit.

jdinges (0), 18 jaar geleden

OK, Opeltje, ik ga hem vandaag even uit laten lezen, ik dacht dat er ook een controlelampje in het dashboard zat voor het geval er een storing is aan het Xenon systeem, maar blijkbaar is dat niet zo.....

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt ook, maar die brand niet? das vreemd. maargoed er moet wel een storig zijn, anders onderneemt hij deze actie niet...

jdinges (0), 18 jaar geleden

Ben de storing wezen uitlezen, maar zowel links als rechts geen storing opgeslagen. Diagnostische test werkte geheel niet, toen systeem gereset en opnieuw kalibreren, daarna ging de test wel. Stap 1-7 deed hij feilloos dus zal het nu weer wel goed zijn hoop ik....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.