Opel Vectra X1.8XE: Houd af en toe in geen toerentalsignaal (BDP sensor??)

Bouwjaar: 1999

Auto houdt af en toe in en doet dit vooral als warm is! Auto uitgelezen en geeft geen toerentalsignaal. Na een proefritje zelf ook gemerkt. Bleek trouwens ook grote scheur in luchtslang te zitten. Maar na deze te hebben dichtgemaakt nog zelfde probleem. Maar mijn vraag is eigenlijk of de BDP gever ook het toerental geeft?? Of dat dit de nokkenas sensor doet?? Want al hij geen signaal geeft loopt hij toch na even gestart te hebben! Ik neem aan dat hij dan in de noodloop gaat. Kent iemand dit probleem of het de nokkenassensor is of de BDP gever. Alsvast bedankt. We hebben wel een toerental op tester daarom??

Roy10511

Geplaatst door Roy10511 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad waarschijnlijk bdp sensor defect...komt vaker voor. als de bdp gever een onjuist signaal geeft, neem de ecm een vervangingswaarde van de nokkenas sensor als vervanging voor de bdp sensor.

Roy10511 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt Opeltje we dachten wel dat dit zo was zal sensor bestellen. Volgende week komt de auto terug. Jullie horen nog wel!

Roy10511 (0) PRO, 19 jaar geleden

BDP sensor vervangen en probleem is over auto loopt weer perfekt!
Iedereen bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.