Opel Vectra: Slechte radio ontvangst

Bouwjaar: 2004

Sinds vorige maand (mei 2004) rijd ik met een nieuwe Opel Vectra met een NCDC2013 radio + CD-wisselaar. De kwaliteit van de radio ontvangst is echter bedroevend (ruis, korte onderbrekingen of gedeeltelijk wegvallen van het signaal). Ik heb de indruk dat de weersomstandigheden een rol spelen. Bij slecht weer is het erger dan bij goed weer. Het probleem doet zich voor bij alle zenders, maar de "grote" zenders (bvb. radio 1 en radio 2 in België) hebben er wel iets minder last van.
Volgens de Opel-garage is alles OK (ze hebben dit nagemeten)??!
Wat kan ik hieraan doen? Is dit een bekend probleem?

TimV

Geplaatst door TimV (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

longdude6634 (0), 19 jaar geleden

Tim, bij mijn Zafira met de NCDR 1100 had ik hetzelfde. Bleek bij de antenne een stekkertje los te zitten. Sindsdien een stuk beter maar het haalt het nog steeds niet bij mijn oude Blaupunkt. M.a.w. de Siemens radio ontvangst is gewoon wat minder en gevoelig voor waar je staat met de auto (hoge gebouwen e.d.)

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Helaas is de ontvangst bij mijn astra ook bedroevend, de sukkel bij opel die het idee heeft gehad om de antenne helemaal achterop te monteren moeten ze terplekke afschieten.
De antenne krijgt namelijk een sterk richteffect in de richting waar het meeste metaal zit en bovendien heeft men nu een antenne versterker nodig door de lange kabel die men gebruikt.

In sommige gevallen wilt het wel eens helpen een raam antenne te plakken op de voorruit.

TimV (0), 19 jaar geleden

Als ze in de garage geen probleem vinden bij het uitmeten, veronderstel ik dat er toch niks zal los zitten?
Zou ik de Siemens wat kunnen helpen met een extra (of betere) antenne-versterker? En waar zit zo'n ding ergens in de Vectra?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.