Opel Vectra-C GTS Z1.8XE: Iemand ervaring met het achteraf inbouwen van Standverwarmin

Bouwjaar: 2003

Hallo,

op de bladzijden 178 en 179 van de handleiding mijn Opel Vectra GTS (1.8 benzine met Climate Control) staat de werking van Standverwarming/Standventilatie beschreven, welke te bedienen is via de centrale draaiknop.
Graag zou ik mijn Opel achteraf uit willen voeren met deze optie. (dus zonder de afstandbediening ).
Echter in de accessoireprijslijsten kom ik deze optie niet tegen. Na enig speurwerk op de Duitse Opel-site vermoed ik dat hiervoor benodigd zijn:
• Standverwarming Hydronic 5 voor benzinemotoren met ECC artikelnr. 17 34 033
• Inbouwkit voor standverwarming artikelnr. 17 34 038
Mijn Opel-dealer zou dit voor me kunnen bestellen, en inbouwen maar heeft hier helemaal geen ervaring mee. Om deze kwestie voor beide partijen tot een goed einde te brengen zouden we graag in contact komen met iemand die wel ervaring heeft met het achteraf inbouwen van standverwarming in de Vectra-C Z1.8XE .
Wie kan ons helpen?

B.v.d.

Jos

GTS3855

Geplaatst door GTS3855 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GTS3855 (0), 19 jaar geleden

Hoi,

inmiddels is de standverwarming ingebouwd. Alles paste perfect, op een ding na. We zijn tegen het volgende probleem aangelopen. Bij de 1.8 XE vanaf modeljaar 2004 zit de stuurbekrachtingspomp tussen de motor, en de motorwand in geplaatst. Hierdoor past het uitlaatje van de standverwarming niet meer zonder meer op de standkachel. Dit zou op te lossen zijn door de bekrachtingspomp m.b.v. een speciale beugel te verplaatsen. Dit is echter een niet zo vaak voorkomend artikel. Mogelijk heeft het daarom nog geen artikelnummer gekregen? In ieder geval het wachten is nu op deze beugel. (en natuurlijk ook de wintermaanden, want nu heb ik die kachel niet zo hard nodig!)
Indien dit beugeltje binnen is kan begonnen worden met het verplaatsen van de stuurbekrachtingspomp, en het aanbrengen van het uitlaatje.
Voor de geinterseerden, dit achteraf inbouwen kost net zoveel als een af fabriek gemonteerde, echter dan heb je nog geen afstandsbediening. Niet goedkoop dus, maar ja....
Ik hou jullie wel op de hoogte

Groetjes Jos

GTS3855 (0), 19 jaar geleden

nog even ter info:
het verhaal van de pomp te verplaatsen bleek achteraf niet meer nodig. Na vele maanden eindelijk een uitlaatje gekregen wat wel paste, en de kachel inmiddels naar volle tevredenheid kunnen gebruiken. Leuke bijkomstigheid is, dat deze onder de 8gr C. ook als bijverwarming gaat werken, en dus ook tijdens het rijden de auto supersnel op bedrijfstemperatuur is.

Groeten Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.