Opel Astra: Ijs aan binnenkant ramen

Bouwjaar: 1996

Hallo Allemaal

Met het koude weer van vorige week heb ik een paar keer ijs aan de binnenkant van mijn voorraam geconstateed. Tevens is het dakraam ook altijd bevroren. Enig idee waar dit water nu naar binnen komt of is het iets anders ? Misschien een rubber ergens of zoow ? Het is een electrisch schuif-kanteldak af fabriek.

Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wageral (0), 19 jaar geleden

Tja Remco, het is duidelijk dat er een veel te hoge luchtvochtigheid in de auto is. Ik denk dat je moet beginnen met de auto binnen zo droog mogelijk te maken. Veel ventileren, en als je een garage hebt de auto met open ramen erin stallen. Misschien zelfs een tijdje het interieur verwarmen met een kacheltje? De matten eruit halen en eveneens goed laten drogen. Als je dan zeker weet dat de auto helemaal droog is kan je beginnen met het opsporen van de reden. Bijvoorbeeld met de auto door de wasserette gaan en goed in de gaten houden waar het eerste vocht weer ontstaat.
Dan zijn er nog 2 andere mogelijkheden: Heb je al eens gecontrolleerd of je recirculatieklep niet vastzit? Dan blijft de vochtige lucht immers alleen maar door de auto circuleren en komt er geen frisse (en droge) lucht in.
Als laatste, maar zeker niet de minst waarschijnlijke oplossing: Kijk je interieurfilter (pollenfilter)eens na. Je zult versteld staan wat je hierin allemaal kunt aantreffen. Ook kan de afdichting van de behuizing lek zijn waardoor de filter drijfnat is met bovengenoemd probleem tot gevolg.
Ik hoop dat je aan deze tips iets hebt. Groet en succes met het vinden van een oplossing.
Ger

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Wat je ook nog als laatste redmiddel kan doen, als al het andere niets opleverd, is een vochtvreter kopen. Dit is een klein bolletje wat je bij bijvoorbeeld de gamma kan kopen. Dat bolletje zuigt het vocht op en dat kan dan niet meer op je raam bevriezen. Heeft bij mijn oude honda goed geholpen, de auto beslaat dan ook veel minder.

Succes,
Leon

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dank u allen heren

Ik heb het interieurfiltereen half jaar geleden vervangen. Dus dat lijkt me niet de oorzaak. Zeker niet tijdens het stilstaan. Want juist 's nacht beslaat de boel. Lijkt wel alleen met koud weer te zijn. Met regenweer heb ik ook nergens last van. Recirculatieklep werkt perfect. Misschien dat de rubbertjes van het dakraam bevriezen, hard worden en vocht (Lucht) doorlaten ?

Gr.
Remco

wageral (0), 19 jaar geleden

Remco, had je het probleem ook al voordat je het filter verving? Het kan namelijk zijn dat de rubber van de afdichting niet goed zit. Zeker omat ie ook nat wordt als de auto stil heeft gestaan. De warme auto koelt dan af en heeft de gehele nacht te tijd om te condenseren.Misschien om zeker te zijn ff nakijken? Is maar even werk en dan kan je het ook afstrepen.
Groet, Ger

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ger, goed idee. Neej heb de auto gekocht in maart en heb meteen het filter vervangen. Ik kijk het morgen eens na. Het lijkt me eerlijk gezegd sterk dat ik het niet goed terug geplaatst heb. Maaaaaar.... Je weet maar nooit. Morgen ga ik het ff proberen..

Gr.
Remco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.