Opel Astra: Reservesleutel

Bouwjaar: 1997

Is het mogelijk een contactsleutel uit te lezen, voor de code en een elders aangeschafte chip daarmee te programmeren? Als dit het geval is heeft iemand een tip, wat betreft de prijs en het adres. Mijn onlangs aangeschafte Astra 1.6 Station, kwam n.l. niet met een pas, of een reservesleutel en er worden losse chips te koop aangeboden.
Weet mij ook iemand te vertellen op welke frequentie de chips/startblokkering werkt? Hoe is de code opgebouwd cijfers en andere tekens? Een antwoord op één van mijn vragen is mij al zeer welkom.

Koekblik

Geplaatst door Koekblik (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 19 jaar geleden

Ton,
ik denk dat je bij de Opel dealer een heel eind komt.
Tenminste , wat de sleutel betreft.
Frequenties van CV en alarm kun je wel schudden.

mvg,
Hans.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

de dealer kan de code voor je opvragen. deze heb je echt nodig voor het bijprogrameren. dit om diefstal te voorkomen. wel even deel 1,2,en 3 van het kentekenbewijs meenemen.

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

De freq van de afstandsbediening zit op 433.920MHz een zgn LPD freq waar ook draadloze koptelefoons, weerstations, speakers, babyfoons enz enz zitten en bovendien een freq is waar Gelicentieerde zendamateurd alle primaire rechten hebben, wat wilt zeggen dat als je storing heb of je afstandsbediening niet werkt je geen recht van klagen hebt.

Bijprogrammeren is geen probleem, door de dealer sleutels bij laten maken en hij programmeerd dan netjes alle sleutels op dezelfde code, dat heb ik ook laten doen (wij hebben nu 3 sleutels voor de astra)

kasperht (0), 19 jaar geleden

Als je geen sleutelkaart heb, en via de garage van eerste verkoop ook niet meer kan krijgen kan opel dealer de code niet altijd meer verkrijgen, mede afhankelijk van bouwjaar.

Enige mogelijk is dan om de originele sleutel op te laten sturen naar opel (duitsland volgens mij) en daar de code te laten bepalen en nieuwe sleutels te laten programmeren....maar dit is aardig prijzig geloof ik.

En ja, je moet inderdaad je kentekenbewijzen allemaal meenemen.

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik was geloof ik een eurootje of 35 kwijt meen ik... Als het er geen 60 waren, weet het niet meer precies..

Gr.
Remco

Koekblik (0), 19 jaar geleden

Inmiddels heb ik de sleutelcode via de eerste verkoper/dealer verkregen.De plaatselijke opeldealer heeft daar telefonisch om verzocht en gekregen. De start/blokkeer-code kan ik aanvragen via deze dealer voor ¤15,- ex en de sleutel kan ik nu bestellen voor ¤39,- ex. Ik ben blij dat ik weer een stap verder ben en bedank me voor de antwoorden. Groeten,
Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.