Opel Corsa 1.2i: In hogere toeren geen trekkracht meer

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Mijn opel corsa trekt in hoge toeren niet meer door. Als ik (maakt niet uit welke versnelling) op trek is het bij een bepaald toerental afgelopen. Dan moet ik schakelen om verder te kunnen. In z'n 4 is het bij 110 km/u afgelopen. Harder gaat ie niet meer.

De luchtfilter ziet er prima uit. Ik heb die schoongemaakt. Verder zien de bougies er ook prima uit. Fijne bruinige kleur. In ieder gaval niet wit of zwart.

Heeft iemand nog een idee of is deze motor ten dode opgeschreven?

mvg,

Kay

Kay6167

Geplaatst door Kay6167 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

zit je uitlaat niet dicht?

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik geloof toch dat dat normaal is ? Als je motortoeren toch ver boven je maximale koppel draait, dan valt de trekkracht toch steeds verder weg ? De cilinders hebben dan geen tijd meer om zich volledig te vullen en voordat de zuiger bovenaan is, brengt de bougie de boel al aan het verbranden, waardoor je echte trekkracht weg is. Op een gegeven moment is het afgelopen. Dan gebeurt er inderdaad nog maar weinig en zul je moeten schakelen naar een versnellinkje hoger..

Gr
Remco

Kay6167 (0), 20 jaar geleden

Dat is juist het probleem, het aantal toeren is niet exorbitant groot. De corsa heeft 4 versnellingen waarmee ik altijd zonder problemen 140 kan rijden. Nu is het afgelopen bij 110.

Voor wat betreft de uitlaat, dat zou sluit ik niet uit. Kan ik dat makkelijk controleren?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

tja, bij dit soort probemen draaien wij de voorpijp wel eens los..en proberen het dan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.