Opel opel corsa 14i: slecht starten!

Bouwjaar: 1994

Sinds een paar dagen start hij s'morgens slecht? Na een aantal keren proberen en pompen slaat hij wel aan en geeft verder geen problemen, als hij kort erna weer gestart word start hij goed. Maar wacht ik een langere tijd dan heeft hij weer hetzelfde probleem,het is koud en vochtig weer kan het daar mee te maken hebben, en waar zou ik dan het beste kunnen zoeken?
Bedankt alvast voor de moeite!

jupke6038

Geplaatst door jupke6038 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

technolab (0), 20 jaar geleden

je zou eens naar de stroomverdeler kunnen kijken of hier ook vocht in zit(oorzaak een haar scheurtje in de mantel)ook de bougiekabel kunnen doorslaan hier hoor je dan wel een geknetter als de motor loopt............
suc6

patje kadettje (0), 20 jaar geleden

De bougiekabels en de verdelerkap kan je makkelijk controleren.
Met een plantespuit met water de kabels en de verdelerkap zeiknat spuiten als de motor loopt en als ie erop reageert,rot gaat lopen of zelfs afslaat heb je je probleem gevonden.
Trek ook eens de bougiedoppen van de verdelerkap af,de contacten willen nog wel eens corroderen.

jupke6038 (0), 20 jaar geleden

Geweldig bedankt voor jullie informatie ! Heb verdelerkap en bougiekabels, goed droog gemaakt, en daarna met vocht verdringer goed ingespooten en bougies vernieuwd waren ook niet al te goed meer, HIJ START EN LOOPT ALS EEN TREIN!!!!
Bedankt en tot ziens voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.