Opel corsa x1.4xe: inhouden bij lage toeren

Bouwjaar: 1995

hallo allemaal,

Ik heb het probleem dat als ik vanuit stilstand op wil trekken en ik niet genoeg gas geef dat de auto inhoud en begint te sputteren. Bij ongeveer 2000-2500 toeren rijd hij weer normaal en trekt goed door.Als ik iets meer gas bijgeeft bij het optrekken dan doet het probleem zich niet voor.Ik heb al veel gelezen over de EGR klep maar ik zou niet weten waar ik deze moet vinden bij de x1.4xe motor.
Alvast bedankt voor evt.hulp!

corsa x1.4xe

Geplaatst door corsa x1.4xe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opelfan (0), 19 jaar geleden

als je de egr klep zoekt bij dit type motor : als ik mij niet vergis onder het inlaatspruitstuk , boven de startmotor . zit heel goed verborgen , vervangen is dan ook geen pretje . eens uit laten lezen bij de garage lijkt mij geen slecht idee .

corsa x1.4xe (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de tip! ik ga binnenkort maar eens bij de dealer langs om 'm uit te laten lezen. Ik heb nog een vraag: er zit op de motor ook nog een "luchtrecirculatiepomp" die normaal gesproken extra lucht bij de uitlaatgassen pompt... deze is nu tot 2 keer toe kapot gegaan. Nu is deze pomp aangesloten op een soort van klep op het uitlaatspruitstuk met een rond chromen kapje er op en een soort van retourslangetje naar een sensor met een wit/geel filtertje er aan. ik heb de tweede keer een luchtrecirculatiepomp van een andere opel gemonteerd met een ingebouwd filter...maar deze is ook weer vastgelopen en heeft waarschijnlijk een stuk van het filter(waarschijnlijk tussen de rotor geschoten) er uit gegooid richting de "klep" op het uitlaatspruitstuk. ik heb nl. een paar restjes gevonden in de dikke slang tussen pomp en "klep" dus zit misschien deze klep ook vol met troep. Zou dit misschien ook er mee te maken kunnen hebben dat hij slecht optrekt?

opelfan (0), 19 jaar geleden

ja daar zal zeker iets mis mee zijn , die klep met dat chromen kapje dat is de combiklep van de luchtpomp. In deze klep zijn twee componenten verenigd , de terugslag en uitschakelklep . Deze terugslagklep voorkomt dat hete uitlaatgassen in het sec luchtsysteem kunnen komen . Zelfs bij een draaiende luchtpomp kan de luchtstroom worden afgesloten of toegelaten . ik denk dat je het moet zoeken in de combiklep .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.