Opel Corsa: Inhouden met optrekken Corsa 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2-16V

Hallo allemaal,

Het komt wel eens voor dat als ik wil optrekken,maakt niet uit of de motor warm of koud is,dat deze gaat inhouden als ik het gas intrap.
Maakt niet uit of ik dan volgas of gewoon gas geef........hij houd dan in en na een seconde of 3,4 dan trek hij pas goed op.
Het rare is dat hij dat niet altijd doet,kan best zijn dat hij een tijd goed rijdt en dat hij dan opeens zo'n kuur krijgt.

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

Groetjes Natascha

Miss Corsa

Geplaatst door Miss Corsa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

koolaard (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer de bougietjes eens. Bovenop het kleppendeksel het zwarte klepje met daarop de letters "ECOTEC"naar rechts eraf schuiven.
Stekker losmaken van de Bobinerij. De bobinerij losmaken (twee Torxbouten), dan de bobine naar boven trekken, evt met behulp van twee boutjes in de bobine draaien. Zit nl. soms een beetje vast. Bougies eruitdraaien en bekijken. Vaak kun je aan één of twee van de bougies zien of de verbranding niet goed is. De kleur moet zoiets als koffie met melk zijn. Bij twijfel in elk geval de bougies vervangen.
De Bobinerij zelf kan ook kapot zijn. Dit komt wel vaker voor en kan inderdaad soms even goed rijden en dan ineens storing geven waardoor de motor op twee of drie cilinders loopt. Dit voel je dan als het inhouden van de motor. Succes !

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

denk aan luchtmassameter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.