Opel Astra: Inhouden motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Hallo,

Vanmorgen merkte ik dat tijdens het optrekken de wagen plots veel trager optrok. Het motormanagementlampje begon ook (soms) te knipperen. Met het vermoeden dat er misschien een bougie niet werkte, heb ik de 4 bougies eruit gehaald. Een van deze bougies zag zwart, de andere zagen er OK uit. Meteen 4 ni en de boug gestoken uiteraard. Maar het probleem is niet weg. Heb de bougies er weer uitgedraaid en de bougie die zwart zag was nu in vergelijking met de rest een beetje vuil.
Mijn vraag nu; wat is het meest waarschijnlijke probleem en hoe kan ik dat uittesten?

Alvast bedankt,

Michael.

javna

Geplaatst door javna (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

S400 (0), 13 jaar geleden

slechte kabel of bobine.
Even de sproeitest doen met de planten spuit een Beetje water vernevelen op de kabels en kijken of ze doorslaan(vonkenregen).

javna (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reactie.
Maar hoe pak ik dat water spuiten aan? De bobines zitten namelijk als 1 blok net boven de bougies. De kabels zijn maar zo'n 10 cm lang en zijn niet zichtbaar wanneer alles ineen steekt.

Groetjes.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Michael die dop kan je er af halen en doormeten ,of misschien slaat de dop door.er zit een veer in. Het kan ook zijn dat het bobineblok stuk is .Wissel die dop met een ander. Verplaatst de klacht dan ook.? Bobineblok ff lenen. Succes.

javna (0), 13 jaar geleden

OK bedankt, ga de dop eens uitmeten en verwisselen. Laat zeker nog iets weten...

javna (0), 9 jaar geleden

Probleem werd opgelost door bij een afbraak een occasie bobineblok te kopen en te monteren. Netjes gemonteerd en liep terug zoals het hoort...
Bedankt voor de adviezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.