Opel Zafira: inhouden na een rotonde

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTH

Na het half ronden van een rotonde, en het weer gas geven als ik van de rotonde af ga in de tweede versnelling, houdt de motor even fors in voordat hij weer oppakt. Het vreemde is dat hij dit alleen bij rotondes doet. Bij een normale bocht heb ik hier geen last van.

Verder blijft de laatste tijd het lampje met de steeksleutel erdoor langer branden na een koude start. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

EGR reinigen misschien? (heeft nu 188.000 gelopen; retourslangetjes zijn bij ca. 130.000 vervangen);

PieterL

Geplaatst door PieterL (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

woesch (0), 17 jaar geleden

Het lampje met de steeksleutel branden na een koude start kan wijzen op defecte gloeistift. Voor de Zekerheid even laten uitlezen bij de dealer. Vervangen is niet zo veel werk mits de boel niet vast zit zoals bij mij 2 weken geleden .Dan heeft u een groter probleem. Uw verhaal over inhouden weet ik niet misschien dat iemand anders op dit forum dat weet.

PieterL (0), 17 jaar geleden

Het lampje gaat pas ca. 10 seconden nadat de motor loopt, aan, en blijft dan ongeveer een minuut of zo branden.

woesch (0), 17 jaar geleden

Dat heb ik ook zo gehad en toen ging het naar een 20 seconden weer uit. Bij mij was de derde gloeistift kapot. Bij het eruit halen van de stift brak ie af en toen was ik verder van huis. Met een beetje geluk heb ik hem er nog uit gekregen maar anders had ik de kop moeten verwijderen. Maar wat ik al eerder vertelde , ga even naar de dealer en laat hem uitlezen. dan weet je waarschijnlijk wat er precies aan de hand is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.