Opel astra g: inhouden, onvoldoende vermogen

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 dtl

Bij het voorgloeien/starten van mijn astra g 1.7 dtl brand het motormanagement lampje. Verder geen problemen, hij start gewoon met redelijk wat blauwe rook dat na 5 seconden helemaal weg is. Bij het wegrijden gaat het lampje uit en rijd de auto als een opel astra. Echter, als ik in zijn 4 constant 60km p/u rijd dan komt het lampje opzetten en heb ik minder vermogen als ik gas geef. Wanneer ik vervolgens het gaspedaal meer indruk en even 2 seconden vasthoud dan gaat het lampje uit en heb ik weer vermogen en rijd de auto normaal. Het lampje komt alleen weer terug als ik weer of in zijn 4 of 5 constant een snelheid vasthoud. In zijn 1 t/m 3 heb ik er geen last van.

Bij het uitlezen van de storing kwam uit P 1635 (voorgloeisysteem) en P0400 (kritisch algemeen). Alleen de auto rijdt, start verder prima. Zodra het lampje aangaat heb ik enkel minder vermogen die ik weer terug krijg als ik het pedaal maar 2 sec ingedrukt houd.

Ik heb het idee dat de bougies in orde zijn maar dat het aan een sensor of luchtmassameter ligt. Wat kan het euvel zijn?

shaq

Geplaatst door shaq (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Shag,

Bougie's in een diesel ?

haha..is dit iets nieuws ? of bedoel je gewoon de Gloeispiralen ?

misschien dat deze toch aan vervanging toe zijn!

Stefan

shaq (0), 18 jaar geleden

ik bedoel de gloeibougies :x

shaq (0), 18 jaar geleden

En verder viel me vandaag nog op dat het lampje aangaat bij 60km pu of harder ongeacht versnelling 3 of 4. Boven de 2000 rpm gaat het lampje direct uit bij het extra gas geven en onder de 2000 zo goed als niet.

bart1622 (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk je luchtmassameter.

shaq (0), 18 jaar geleden

dank je BvD

Heeft het zin om de lmm schoon te maken?

tijntjuh (0), 17 jaar geleden

Ik heb trouwens laatst ook problemen met dat lampje van mn motor gehad, en toen bleek het te maken te hebben met mijn remcircuit :S erg logisch?!

Lampje waren vervangen en toen was het probleem opgelost (volgens de dealer). Maar vanmorgen had ik dit plots nog even, maar het kan zijn dat hij soms knipperd, moet je volgens de handleiding negeren dus dat doe ik dan ook maar...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.