Opel Astra: inspuitsysteem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: C.1.6 N.Z

Inspuitsysteem benzine word niet aangstuurd tijdens starten,met als gevolg auto slaat niet aan,en tijdens het starten brand het lampje symbool (motor en spanning) beste Astra rijders wie kan mij uit de brand helpen,ik zit namelijk al een poosje met dit probleem,dat die auto niet wil aanslaan,ik zit geduldig te wachten op jullie reactie,met de vriendelijke groet Mine.

mine

Geplaatst door mine (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan is het zaak om te kijken of er wel vonk is bij de bougies. Indien er geen vonk is, is er ook geen aansturing voor de benzine-injector.
Controle kan simpel: pak een losse bougie en doe deze aan een van de bougiekabels. Zorg dat de bougie massa maakt en start de motor.

mine (0), 17 jaar geleden

als ik een beetje benzine direct in inspuitkamer giet doet hij heel even aanslaan maar gaat gelijk weer uit,dus met andere woorden,hij vonkt wel,dus waar zou die oorzaak eventueel kunnen zitten,trouwens heel hartelijk bedant voorr de snelle antwoord.[quote=Averdonk]Dan is het zaak om te kijken of er wel vonk is bij de bougies. Indien er geen vonk is, is er ook geen aansturing voor de benzine-injector.
Controle kan simpel: pak een losse bougie en doe deze aan een van de bougiekabels. Zorg dat de bougie massa maakt en start de motor.[/quote]

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Oke. Wel vonk dus. Dan zou je even de stekker van de injector er af moeten halen. Dan de auto op contact zetten. Met 'n 12V spanningzoeker kijken of op 1 van de 2 draden spanning staat. Zo ja: oke. Dan de spanningzoeker met 1 zijde aan 12V plus leggen en dan meten op de andere draad tijdens starten of dan de spanningzoeker gaat knipperen. Zo ja: oke. Dan ligt de fout in de injector. Komt vaker voor dat deze stuk gaan.

Succes.

arjankempeneers (0) PRO, 17 jaar geleden

Even tikken op de injector tijdens starten. (verkleving)

stefan84 (0), 17 jaar geleden

geen defect relai-zekering ?

duidelijk zoeken naar de benzine toevoer/sturing..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.