Opel Combo: Izuzi motor van 1996

Bouwjaar: 2005

Hi Forumers

Ik rij met alle plezier nu al bijna 6 jaar in een Opel Combo 1,7d met een izuzi motorblok. Op de teller staat al 250.000 km :-))
Nu weet ik dat de Izuzi een special motorblok is en dat met goed onderhoud super lang mee gaat.
Maar wat ik nou eens graag zou willen weten , wat is dan zo speciaal aan dit motorblok wat andere types van Opel niet hebben.

Iemand een idee ????

gr. Chrisss

Krapinkas

Geplaatst door Krapinkas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Koppen scheuren nog wel eens verder blijven ze wel heel.

kasperht (0), 18 jaar geleden

De isuzu-motorblokken hebben weinig electronica e.d. waardoor storingen weinig voorkomen. Ik denk dat dat een groot voordeel is.

En bij goed onderhoud zijn ze heel robuust. Ik heb nog nooit van een gescheurde kop bij de x15(t)d of x17d blokken gehoord. Uitgestelde kleppen wil nog wel eens voorkomen rond de 3 ton.

Ik heb met 250.000km mijn corsa met isuzu motorblok verkocht. Gebruikte nog altijd weinig olie (minder dan een liter in 15000km) en kleppen waren nog lang niet uitgesteld. Motor heeft me nooit ook maar 1 keer laten staan...

Krapinkas (0), 18 jaar geleden

oke :-)) maar moeten er dan niet tussen ??? km de kleppen af gesteld worden ???

Krapinkas (0), 18 jaar geleden

Hey Kasper, met welke type olie heb je dit gedaan ???
Mij hebben ze toen aangeraden om 10W40 half synth olie te gebruiken

gr. Chris

kasperht (0), 18 jaar geleden

Kleppen moet élke grote beurt, dus elke 30.000km gesteld worden. Is vaak, maar zit bij de all-in prijs van de beurt in. Ik heb wel 2 keer gehad dat de dealer het was 'vergeten', wat ik zelf zag aan het feit dat er geen nieuwe kleppendekselpakking tussen was gekomen.

Met 10w40 had ik altijd een klein beetje olieverbruik (1liter/5000km). Ik ben toen op advies van de dealer overgegaan op volsynthetische 5w40, en daarna hoefde ik geen olie tussen de beurten meer bij te vullen (vlak voor 15000km-beurt was olie peil dan wel zo'n beetje bij MIN).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.