Opel Zafira 16 16V: Jankend geluid

Bouwjaar: 1999

Sinds kort komt er onder de motorkap een vreemd jankend/fluitend geluid vandaan. Het klinkt een beetje, in de auto, net als vroeger toen motoren vaak nog niet ontstoord en je een fluitend geluid via de radio kreeg bij een laag volume. Het reageert mee met het toerental. Het lijkt mij uit de buurt van de distributie riem te komen die ongeveer 5 maanden geleden is vernieuwd. Het is vooral hoorbaar bij stationair of oplopend toerental. Opeltje een idee wat dit kan zijn?

Bertoezz

Geplaatst door Bertoezz (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

kan vanalles zijn helaas. ik zou er geen risico mee nemen. laten controleren...stel je voor dat de riem er af loopt!!!!!


Bertoezz (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Vrijdag gaat ie naar de garage. Is het ook waarschijnlijk dat de riem te strak staat ?

Salih Actos Power (0), 19 jaar geleden

nee strakke riemen fluiten niet waarschijnlijk een meeloop ring.

gts3856 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat het de dynamo is.

groetjes gts

Bertoezz (0), 19 jaar geleden

Inderdaad gts: In eerste instantie hebben ze de multiriem vervangen, toen was het geluid ook even weg. Even dus want na korte tijd was het erweer. 2 weken later viel de stuurbekrachtiging uit en is de dynamo vervangen en... het geluid is weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.