Opel Zafira: Kachel in de auto wordt niet warm

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 turbo

Mijn kachel wordt niet warm, dit probleem is diverse malen voorgekomen tot hij helemaal niet meer deed . Heb een opel daeler opgezocht en die deelde mij mee dat de kachel kraan defect was, zij konden hem ter plekke niet repareren dus reis maar voort gezet. Heb toen afspraak gemaakt met dealer in eigen woonplaats en hem meegedeeld dat kachel kraan defect was, deze heeft dit opgezocht en tot mijn verbazing bleek deze er niet meer op te zitten, lekkere kennis bij de eerste daeler.
Toen is hij verder gaan zoeken en tot zijn verbazing deed de kachel het weer hij heeft namelijk de temperatuur gemeten van het water en deze was 92 graden. Dag later weer geen verwarming dus ben ik zelf maar gaan zoeken en heb in de toevoer leiding een temperatuur gemeten van 70 graden en in de retour maar 46 graden. Ik denk dat er geen door stroming aanwezig is in de kachel radiator. Zit er misschien iets in het circuit een regelklep die het kachel systeem open zet.

Vriendelijke groet,


Bas Tuin

morris

Geplaatst door morris (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

De kachelklep/kraan dus!
Heeft jouw 'goede' dealer in de auto gekeken of er een kachelkraan in zit of vanachter zijn PC?
Bij sommige types zit er wel een klep in en bij sommige types niet.
Deze sluit de aan/afvoer naar je kachelradiateur af als je de kachel helemaal op koud zet.
Deze kleppen willen nog wel eens weigeren.
Ik ben het met je 'foute' dealer eens, dan maar geen kennis.

morris (0), 17 jaar geleden

Hallo Daninja,

Sorry voor de late reactie maar ik dacht dat ik aotomatisch bericht zou krijgen als er op mijn vraag geanrwoord werd.
Er zit bij mij geen kachelkraan/klep op want daar hebben ze inderdaad ook naar gezocht maar niet te vinden. Ik ben zelf afgelopen maandag aan de slag gegaan en heb de slangen van de kachel afgekoppeld en het kachel circuit doorgespoeld, deze later weer gevuld met koelvloeistof zo goed mogelijk alle lucht er uit geblazen en als weer in elkaar gebouwd. Tot mijn verbazing doet de kachel het weer, dus waarschijnlijk is er niks stuk maar het kachel circuit zat verstopt of er heeft een luchtbel in gezeten. Mijn vraag is wel aan jou of je het systeem moet ontluchten of gaat dit van zelf via het expansivaatje.

Groetjes.

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

Het ontluchten gaat vanzelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.