Opel VECTRA-C-CC: Kachel standen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 90

Standen van de kachel werken niet 1, 2, 3 alleen de 4 doet het wel in eerste instantie 2 keer een nieuwe weerstand erin dus niets. Ook al bij de dealer geweest, maar zij konden het niet vinden.....
Deze week een nieuwe kachel gekocht in gezet niets....., maar als de 4 kabels eruit haalt doet het op stand 4 ook weer.

Zou het aan de aan de bedienpaneel liggen of zou het mogelijk zijn dat het aan de thermotec bedieningselement, verwarming/ventilatie liggen?

https://www.autodoc.nl/thermotec/1101410...

De bediening paneel al open gehad schoon /geschuurd maar het helpt niet.

Chris Nieland

Geplaatst door Chris Nieland (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1810) PRO, 6 jaar geleden

Dat een kachelweerstand kapot gaat , komt vaak door een te zwaar draaiende kachelmotor , is de kachelmotor vervangen door een nieuwe of gebruikte , zelfde type ?
Heb je al wat gemeten wat voor signalen er binnen komen op je kachelweerstand ?
Niet ergens een overgangsweerstand in het systeem zitten doordat de kachelmotor te zwaar heeft gedraait kan er ergens iets goed heet zijn geworden buiten de kachelweerstand om . diverse draden en stekkers controleren en doormeten op weerstand.

Chris Nieland (0), 6 jaar geleden

De kachel is nieuw van exact dezelfde type, weerstand niet nagemeten, omdat dit mij niet noodzakelijk toe lijkt.
de 4 draden wat naar de weerstand gaat gecontroleerd of er ook stroom opstond helemaal niets en volgens mij moet er de rode draad wel spanning staan.

kaleido 1 (1810) PRO, 6 jaar geleden

Zekering al gecontroleerd ?
Heb je wel spanning op je 4 standen schakelaar ?

Chris Nieland (0), 6 jaar geleden

De zekeringen gecontroleerd, nee zover ik weet niet, want zoals ik zeg als de 4 draden los haalt dan springt hij aan d.m.v. de blauwe waar een tig aantal draden heen gaat en ik had al een dergelijke bedieningspaneel van de sloop gehaald alleen daar zat geen aansluiting van de 4 draden op :-(.

kaleido 1 (1810) PRO, 6 jaar geleden

Dan toch eerst op zoek naar de oorzaak waarom je geen spanning hebt op het systeem , er kunnen meerdere zekeringen voor dit systeem zijn .

Chris Nieland (0), 6 jaar geleden

Ik weet ervan met al deze zekeringen zal morgen eerst even kijken als ik rechtstreeks vanaf de accu spanning op de rode draad ga zetten mss dat dit mogelijk is....

kaleido 1 (1810) PRO, 6 jaar geleden

Ik zou er mee uit kijken om zomaar ergens spanning op te zetten , sommige delen in de electronika werken met lagere spanningen , je kunt dus onherstelbare schade aanrichten hiermee.

Chris Nieland (0), 6 jaar geleden

Weet iemand waar spanning op moet staan als je kijkt naar de afbeelding?


https://www.problemcar.nl/file/upload/im...

https://www.problemcar.nl/file/upload/im...

Chris Nieland (0), 6 jaar geleden

Opgelost !

de relais was kapot, je moet eerst de zekerings-kast links voor de bestuurders kant los halen voor dat je er bij kunt komen.....ik hoorde hem wel klikken, maar hij gaf geen nu aan....en aangezien dat de ventilator op nul gaat schakelen heeft mijn vertrouwde garage dealer het voor elkaar gekregen.

Mijn dank gaat naar Matheus Zeller iemand die hoog in de vaandel staat voor zovelen!
Iemand die uit de buurt komt van Roden kent vast zijn naam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.