Opel Vectra: Kan er mij iemand helpen? word door de jaren altijd maar moeilij

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y20DTH

Hallo kan er mij iemand helpen?

Het gaat over een vectra-c DTI 74kw ( 100kw)
Begin door de jaren meer achterop te geraken moet het allemaal alleen opzoeken, mijn volgende probleem is; (werk zoal aan verschillende merken zonder bijscholing ge word er ziek van).
Volgens autovraagbaak moet ik na het vervangen van de mazoutfilter deverdelerinspuitpomp VP44 ontluchten door middel van een externe branstofpomp (speciaal gereedschap opel KM-948) gebeuren is voor mij weer iets nieuw kan dit echt niet meer op de oude manier gebeuren u weet wel leidingen naar injectors los zetten en pompen of starten tot de brandstof er uit komt .
of is er nog een ander middel voor dit te doen? of moet ik het toch aankopen en is dit vrij in de handel te koop of enkel te verkrijgen via een officieele opel dealer.

EU nog een vraag.
Ik lees ook in vraagbaak dat bij opel word uitgelezen met OPEL TECH-2 toestel zijn er in de handel gelijkwaardig diagnosetoestel te koop of ben ik verplicht van dit aan te schaffen via een opel dealer.

VB: VAG-COM is een zeer goed alternatief voor VW-AUDI-SEAT en skoda voor uit te lezen, wissen enz.....
bedankt op voorhand en groeten
Rene

rené9539

Geplaatst door rené9539 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

voor het vervangen van de mazoutfilter moet je het nie ontluchten ; gewoon je filter volgieten en dan even doostarten ; als dat nie lukt , dan even met start pilot een snuifje geven en hij zal wel draaien ; wij hebben ook zo'n ontluchtingspomp maar gebruiken die niet , omdat start pilot veel rapper gaat ;

een tech 2 is wel kosetelijk , maar als je maar 1 opel hebt zou ik ermee naar de dealer gaan

oldford (0) PRO, 17 jaar geleden

In Engeland word sinds kort VAUX-COM geleverd.
Zie: http://www.onboarddiagnostics.co.uk/diag...
Zal wel alleen in het Engels leverbaar zijn.

rené9539 (0), 17 jaar geleden

OK
bedankt voor jullie informatie
groeten Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.