Opel Vectra: Kan portier bestuurderkant niet meer op slot

Bouwjaar: 1996

De centrale vergrendeling werkt al een tijdje niet meer goed, zodoende heb ik veel gebruik gemaakt van de sleutel om de deuren te vergrendelen en te ontgrendelen.Nu heb ik echter het probleem dat ik de deur(en)niet meer kan sluiten. Ik kan de sleutel niet ver genoeg doordraaien naar rechts.Ik heb de binnenbekleding eraf gehad en kwam tot de conclusie dat het niet aan het slot zelf lag, maar aan de zwarte doos waarin het sluitmechanisme en motortje zich bevind.Is er een methode om het zaakje weer los te krijgen, zonder dat ik deze doos moet verwijderen.(het lijkt mij een heel gedoe om alles weer netjes op de plaats te krijgen, met al die stangetjes die eraan vast zitten?)Hoe kan ik nou het beste te werk gaan? Wat kost een tweede hands deursluiting?(zwarte doos)Alvast hartelijk dank!

Wilhelmus12046

Geplaatst door Wilhelmus12046 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

biomus (0), 19 jaar geleden

Het kan niet zo moeilijk zijn. Ik heb geen ervaring met vectra B, maar het zal wel ongeveer hetzelfde zijn als bij de anderen. Je moet de bekleding eraf halen, en dan zit die zwarte motor met een paar schroeven op een plaat gemonteerd. Die losdraaien en de motor eruithaken. Stekker erafhalen en dan heb je hem als het goed is in je hand. De nieuwe (of 2de hands) er inztetten ein de omgekeerde volgorde, en dan zou het geheel weer moeten werken. Gewoon even goedkijken hoe alles vast zit. Het is veel klik werk.

Gr. Biomus

Wilhelmus12046 (0), 19 jaar geleden

Biomus wat kost een tweede hands motor (sluitunit)?
Het probleem is dat je het niet goed kunt zien, hoe de stangetjes ed. vast zitten aan de sluitunit.Eruit halen is niet zo'n probleem, je moet wel weten hoe ongeveer in en aan elkaar heeft gezeten!Terugzetten kan anders een groot probleem worden.
De geleider van de ruit zit ook nog eens in de weg!

mvdkant (0), 19 jaar geleden

deursloten zijn in de regel niet al te ingewikkeld en het zit vrij logisch in elkaar. voordat je iets gaat demonteren eerst even kijken hoe het vast zit, teken de situatie desnoods op een papiertje monteer de nieuwe motor gewoon op dezelfde manier van loshalen. goed kijken is al het halve werk.

suc6

gr.
martin.

p.s. proberen is leren :)

Wilhelmus12046 (0), 19 jaar geleden

Martin bedankt voor je bericht! Ik denk dat het komende weekend
een mooi prutsweekend wordt!

biomus (0), 19 jaar geleden

Een motorunit moet echt met 2 a 3 tientjes ophouden! Verder ga ik mee met het verghaal van mvdkant.

Suc6 ermee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.