Opel Meriva: "kapotte" sensor(en) 1.7 CDTi

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTi

Goedemiddag,
Medio april 2010 is de motor van binnen zo goed mogelijk schoongemaakt omdat er alleen maar zwarte rook uit de uitlaat kwam. Oorzaak volgens garage, motor van binnen "baggervet" en koekt dus aan. Dit roken is nu eigenlijk zo goed als verleden tijd, alleen bij koude motor en bij behoorlijk gasgeven komt dit nog voor. Wel sindsdien komen er twee storingslampjes "tot leven" en na uitzetten van de motor verdwijnen deze weer.
Er zijn echter al een tweetal sensoren vervangen omdat de uitleesapparatuur dit aangaf. Nu heb ik dit alweer geruime tijd (2/3 weken) en sinds vanmorgen gaat het motormanagement lampje branden. De Uitleesapparatuur geeft aan dat nu de onderdruksensor kapot zou zijn, maar in mijn beleving is kapot dat de melding direkt na het starten van de motor moet komen en niet willekeurig zoals nu het geval is!
Wat kan dit zijn? De motor heeft pas 181.000 gelopen wat voor een diesel van 6,5 jaar niet extreem is.
Dagelijks rijd ik zo'n 40 km van en naar het werk waarvan zo'n 30 km snelweg!
Alvast bedankt voor de reaktie.

Daarnaast heeft men Bosch remschijven gemonteerd en inmiddels in 5 maanden tijd zit het derde setje eronder en deze waren na 4 weken alweer enigzins krom en wie kent dit probleem? Detail, nadat men de laatste keer de remmen weer heeft nagekeken is het "feest" met de lichtjes (zie hierboven) weer begonnen. Want na de laatste vervanging van een (mogelijk) kapotte sensor was dit over.

Ik hoor/lees het graag!

Paul Veldman

Geplaatst door Paul Veldman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat zijn de gegeven storingen???

Willem

Paul Veldman (0), 13 jaar geleden

Goedemorgen Willem,

Wat bedoel jij precies met de gegeven storingen? De foutcodes die de uitleescomputer aangeeft?!
Die weet ik namelijk niet.

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan word het voor ons HEEL moeilijk een atwoord te vinden op dit probleem.

het grootste probleem is dat door de steeds strenger wordende Emissie eisen van auto's er steeds meer electronica en andere milieu zaken gemonteerd moeten worden op de auto's en daardoor er veel meer onderdelen zijn die storingen kunnen veroorzaken.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.