Opel Zafira: Katalysator stuk weghalen of niet?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: z1.6xe

Hoi,

Ik heb eigenlijk even een vraagje. De katalysator, is deze zomaar weg te halen bij mijn auto of desnoods opensnijden buis in monteren (doorverbinden)? Ik vroeg me namelijk af hoe de lamdasonde's hierop gaan reageren. Zover ik weet zitten er 2 lambda's voor de katalysator...
Als dit een storing zou kunnen geven is dit op te lossen met tech2 oid?


Reden is: auto rijdt gewoon niet netjes met zo'n katalysator, en ik rijdt op LPG dus de uitstoot is nihil. En de mijne schijnt nu stuk te zijn.

groetjes,

Tim

anoniempje

Geplaatst door anoniempje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=anoniempje]Reden is: auto rijdt gewoon niet netjes met zo'n katalysator, en ik rijdt op LPG dus de uitstoot is nihil. En de mijne schijnt nu stuk te zijn.[/quote]
Feitelijk staat de oplossing er al.

Katalysator vervangen is DE oplossing....
De katalysator laten vervallen is geen optie, de motor valt in storing ook kom je niet meer door de APK.

Gr. paul

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Katalysatoren gaan niet zomaar stuk. Meestal is er een onderliggend probleem. Met LPG is dat meestal een mengselprobleem.
Voordat je de katalysator vervangt zou ik het LPG systeem na laten zien anders is de nieuwe kat ook weer binnen de korste tijd defect.

anoniempje (0), 14 jaar geleden

Hmm ja, maar is het echt niet mogelijk zonder Kat te rijden? ik hoor er zoveel over dat het vermogen wint, auto beter rijdt etc? geen bypass trucjes?

APK is geen probleem namelijk,'gewoon de Kat losmaken troep eruit pijp erin klaar. Meting veranderd weinig mee (lpg)

Ja ik weet het ben eigenwijs maar ik heb gewoon liever dat dure ding er niet meer in, zeker omdat het mijn motor min of meer laat stikken en je dit bij een opel echt merkt.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Tim

Vermogen erbij krijgen ? ik denk dat je eerder wat inleverd..hetzelfde broodje-aap verhaal geld voor een open luchtfilter waar je 5 pk erbij krijgt..hier speelt het geluid een belangrijke rol voor sommige,waardoor het lijkt alsof ze in een ferrari rijden.

Daarbij zal hij niet beter gaan lopen,maar denk juist 'slechter' buiten het feit dat je allerlei fout meldingen kan krijgen.

Je mag indien je wilt het eens proberen,maar je zult er snel achterkomen dat het niet werkt,daarbij gaat zo'n ding niet vanzelf kapot wat Oldford ook al aangaf.

Even een oude sok onder het bed vandaan vissen en een andere kopen indien kapot ( aan ene heeft hij er genoeg,niet Paul :D )

Gr Stefan

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kun je zonder kat rijden? Tuurlijk, alles kan, maar wel met een continue brandende storingslamp.
APK geen probleem, en meting veranderd weinig zeg je? Dan staat ie op LPG wel erg arm, waarschijnlijk de oorzaak dat deze kat stuk is.
Meer vermogen en beter rijden? Vergeet het maar, dat zijn indianenverhalen.

anoniempje (0), 14 jaar geleden

[quote=oldford]Kun je zonder kat rijden? Tuurlijk, alles kan, maar wel met een continue brandende storingslamp.
APK geen probleem, en meting veranderd weinig zeg je? Dan staat ie op LPG wel erg arm, waarschijnlijk de oorzaak dat deze kat stuk is.
Meer vermogen en beter rijden? Vergeet het maar, dat zijn indianenverhalen.[/quote]
lol duidelijker kan je niet wezen. Ik zal hem vervangen.

Thx all.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.