Opel Zafira 2006: kenteken licht brandt vaker

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z22YH, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Heb bij deze zafira probleem probleem dat kenteken verlichting en verlichting van instrumenten paneel vaker opeens aan is. Geen foutcodes opgeslagen. Sluit ook vaker niet af, na aantal keer proberen wel. Dacht eerst dat het aan een deurslot zou liggen maar dat ook al zover uitgesloten. Blijft nog over de BCM. Iemand dit al eens gehad ?

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 PRO , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

RichardMH PRO, 3 maanden geleden

Bedoel je dat als je je sleutel uit het contactslot haalt je display (radio) aanblijft en dan ook je auto niet op slot krijgt?
In dat geval zit het probleem vrijwel zeker in je contactslot zelf, het gedeelte waar je je sleutel in steekt.
Als je je slotcilinder demonteert zie je aan de achterkant een witte stift zitten. Deze bedient een switch die herkend of je sleutel nog in het contactslot zit.
Die witte stift blijft hangen, deze kun je proberen te smeren, maar dat werkt vaak onvoldoende, dan zal je je slotcilinder moeten vervangen.
Wat ook een mogelijkheid is, is vocht/water in het REC (zekeringkast thv linker achterlicht unit).
Als je daar de stekkers losmaakt, en je ziet nattigheid, weet je hoe laat het is...

Audidriver73 PRO, 3 maanden geleden

Nee dat niet, als auto op slot is, brandt soms, na een tijdje, de kentekenverlichting en is ook de verlichting van instrumentenpaneel aan. Heel vreemd, niet altijd.

RichardMH PRO, 3 maanden geleden

Ok, jammer. Je zegt dat er geen foutcodes zijn opgeslagen, met wat voor apparaat heb je uitgelezen?

Audidriver73 PRO, 3 maanden geleden

Met de launch x-431 pro.

Beste antwoord, geplaatst door RichardMH PRO, 3 maanden geleden

Ik weet niet of je in de gelegenheid bent om de auto ergens met een Tech2 uit te laten lezen, misschien komt hier net iets meer naar voren.
Normaal gesproken betekend het branden van alleen kentekenverlichting dat de achterklep (nog) bereid is om open te gaan.
Dit wordt in feite geregeld door de REC (zekeringkast thv la-lichtunit)..
In het REC ben ik al vaker nattigheid tegen gekomen, maar ik heb ook wel eens een droog exemplaar vervangen. Maar of dit specifiek hier ook aan de hand is, weet ik niet, blijft lastig vanaf een afstand...

    Bedankt voor je reactie, ik zal de REC er eens uithalen en kijken of deze nat is (geweest). - Audidriver73 PRO, 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.