Opel Omega: Kilometerteller

Bouwjaar: 1994

Sinds een paar dagen is plots mijn kilometerteller/snelheidsmeter helemaal gestopt, hiervoor heb ik dat ook al eens gehad maar dan ging hij na een 5 minuten rijden weer lopen, mijn vragen zijn welke sensor zorg voor het signaal, welke draad kleurkode is van de snelheidsmeter/kilometerteller en wat voor signaal moet er uitkomen?
Het gaat om een b-type omega.

Remco9396

Geplaatst door Remco9396 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

ABS sensor, linksvoor.

Als deze stuk zou zijn zou ook t ABS lampje moeten branden.

Willem

Remco9396 (0), 18 jaar geleden

Die ABS sensor zal dan niet stuk zijn, ik heb alleen een motor storings lampje dat gaat branden, als de kilometerteller het weer doet gaat ook dit lampje weer uit.

kasperht (0), 18 jaar geleden

Als motorstoringslampje brandt komt er een fout-code in het geheugen. Dat zou je dus kunnen laten uitlezen om erachter te komen wat (mogelijk) de oorzaak is.

Remco9396 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je antwoordt, alleen dat was niet waar ik om vroeg, Opel wil graag uitzoeken voor mij waar het probleem ligt, de fout code geeft aan dat er geen signaal binnen komt, dat was mij al bekend, ze geven zelf aan mogelijke kabelbreuk dan wel slecht contact, kosten minimaal 250 euro onderzoekskosten, als ik weet wat de kleurkode van de draad is en wat voor signaal op de kilometerteller/snelheidsmeter moet staan dan kom ik al een heel stuk verder.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit betekend dat er wel signaal naar de abs computer gaat (dit kun je trouwens kontroleren door eens vol in de remmen te gaan kijken of hij niet blokkeerd), maar niet naar het dashboard, mm systeem.

Je zou bijna denken dat er ergens een kabelbreuk is.

Willem

Remco9396 (0), 18 jaar geleden

Waar kan ik die abs unit vinden, ik heb rechts onder achter de airbag 2 computers zitten en achter een schotje bij de voeten van de passagiers zijde 1 computer, vandaag na even te rijden deed hij het weer even voor 30 sec. en toen viel die weer weg, dan gaat ook gelijk de motor stroringslampje uit, weet iemand de draad kleurcode van de teller naar de abs computer dan kan ik die controlleren.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

als het goed is zit de abs computer bij de abs pomp in de motorruimte.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.